logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Kuchenka Amica SHI 11168 E - lewe pola indukcyjne wyłączają bezpieczniki

stanlej13 02 Gru 2008 15:50 2403 2
REKLAMA
  • #1 5808884
    stanlej13
    Poziom 1  
    Kupiłem okazyjnie tą kuchenkę indukcyjną na allegro, mam na nią tylko gwarancję rozruchową i jest z nią problem, ponieważ dwa prawe pola normalnie grzeją, natomiast lewe zaraz po włączeniu wywalają bezpieczniki. Co się mogło stać? Nie mogę dodzwonić się do centrum serwisowego amici i nie wiem czy opłaca się to naprawiać w ogóle. Proszę o odpowiedź
  • REKLAMA
  • #2 5809119
    Lutek49
    Poziom 36  
    Ocena: 407
    W jaki sposób masz podłączoną kuchenkę do sieci energetycznej? Z tego co się orientuję to ona ma chyba 10kW maksymalnego poboru mocy.
  • #3 5809330
    wronek19
    Poziom 14  
    Ocena: 86
    Są dwa rodzaje (mocy całkowitej) indukcji 10,5KW i druga ma około 8,5KW rozpoznać można po tabliczce znamionowej ewentualnie w tylnej części płyty jest otwór do wentylacji modułu. W wersji 10,5KW jest on niczym nie osłonięty z lewej strony (patrząc na front kuchni) w drugiej wersji jest on z prawej strony i jest osłonięty.
    W twoim przypadku albo są za słabe bezpieczniki, źle podłączono kuchnię lub kupiłeś z uszkodzonym modułem.
REKLAMA