logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

UFS3 - KZF nie działa, HWK Trial, box, Jak to rozwiązać?

koras1234 06 Gru 2008 13:14 1187 6
REKLAMA
  • #1 5824157
    koras1234
    Poziom 14  
    Ocena: 2
    Witam,
    mam problem z działaniem programu KZF. DCTxBB5 normalnie działa. Problem wygląda tak. Włączam KZF, daje conect i wszystko pięknie ładnie łączy, ale jak połączy to na boxie gaśnie pomarańczowa żarówka, świeci się tylko czerwona. Mam wersje 3.03 scrackowaną. Stało się tak po naprawie HWK Trial (raskalizacja + hwk tool). Zmieniałem oprogramowanie. Na 3.01 ten sam objaw.

Jest na to jakas solucja naprawy czy coś?

Popraw temat, przeczytaj regulamin.Następnym razem ostrzeżenie i post powędruje do kosza.

mod.fischer8
  • REKLAMA
  • #2 5824316
    toon
    Poziom 28  
    Ocena: 67
    a próbowałes zrobic nim jakis tel.

Dodano po 2 [minuty]:

ja nie uzywam scrakowanych wersji, tylko orginały ale tez tak kiedys miałem ,ale tel.mozna było robic
  • REKLAMA
  • #3 5824430
    koras1234
    Poziom 14  
    dctxbb5 normalnie dziala z telefonami a KZF gdy wybieram model telefonu, daje GO w ogóle nie odczytuje telefonu. Bootuje i po chwili spowrotem jest GO zamiast STOP.
  • #4 5824459
    Dexter23pl
    Poziom 26  
    Ocena: 30
    Zawsze z tymi scrakowanymi HWK są problemy. Niekiedy tylko uszkadza telefony. Zainwestuj w oryginalną przystawkę, szybko się zwróci.
  • REKLAMA
  • #5 5824488
    koras1234
    Poziom 14  
    ale wcześniej wszystko chodziło elegancko na tym samym oprogramowaniu. W boxie musiało sie cos porypać. a w jakiej najniższej wersji był program KZF ?

A odnośnie oryginalnej wersji hwk.
    To co myślicie o tym HWkUFS Micro ??
    To działa z tym samym oprogramowanie co zwykły UFS + HWK czy trzeba coś innego pod to?
    Klonowali to? Można sie nadziać na podróbke przy zakupie ?
  • #6 5836100
    dariuszj
    Poziom 20  
    Ocena: 68
    W tej chwili cena jest tak niska, że raczej podróbek nie ma bo się nie opłaca. Z tymi krakowanymi wersjami rzeczywiście były cyrki.
  • REKLAMA
  • #7 5836400
    dudame
    Poziom 15  
    Ocena: 3
    To jest to. Nielegalny sprzęt właśnie tak działa. Pozdrówka dla kolegów po fachu. Dla pseudofachowców też.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Problem dotyczy działania programu KZF w wersji 3.03 (scrackowanej) po naprawie HWK Trial (raskalizacja i użycie hwk tool). Po połączeniu z boxem gaśnie pomarańczowa dioda, świeci się tylko czerwona, a program nie odczytuje telefonu – przy próbie wyboru modelu i uruchomienia procesu bootowania przycisk GO wraca do stanu początkowego zamiast przejść do STOP. DCTxBB5 działa poprawnie z telefonami. Użytkownik zauważa, że wcześniej na tym samym oprogramowaniu wszystko działało prawidłowo, co sugeruje uszkodzenie boxa. W dyskusji pojawia się sugestia, że scrackowane wersje HWK często powodują problemy i mogą uszkadzać telefony, dlatego rekomendowane jest użycie oryginalnego sprzętu. Poruszono także temat HWK UFS Micro – pytanie o kompatybilność z oprogramowaniem UFS + HWK oraz ryzyko podróbek, które obecnie są rzadkie ze względu na niską cenę oryginałów. Ogólnie wskazano, że nielegalne, krakowane wersje sprzętu i oprogramowania często generują problemy i awarie.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA