logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Naprawa głośników Tesla ARV 104-01: uszkodzone druciki i cewka - co zrobić?

Guti85 23 Mar 2004 14:26 966 5
REKLAMA
  • #1 560886
    Guti85
    Poziom 11  
    Ocena: 2
    Padły mi 2 glosniczki tesli arv 104-01 pierwszego nie da sie jush uratowac! poniewaz druciki idace od koncówek gdzie przylutowujemy kabelek do głosnika do membrany! sie przerwał tak ze juz nieda sie go przylutowac! a 2 głosniczek to nie jestem pewnien ael chyba cosik z cewka poniewaz nie wiem jak w takim głosniczku cewka wyglada wie copisze jest to drucik miedziany nawiniety na foliopodobny materiał o zółtym kolorze! PORADZCIE COSIK NA TO!
  • REKLAMA
  • #2 560997
    toadi
    Poziom 36  
    Ocena: 62
    E tam co sie nie da ja ostatnio koledze wymienilem cewki chyba w takich samych na tonsilowskie troszke wymagalo to gimnastyki ale dziala :)

kompletna oryginalna cewka do tegow dexonie kosztuke ok 25 zł ale tak jak mowilem mozna od tego plastikowego czegos oderwac kopulke i nakleic jakas inna. kopulke mozna kupic juz za 5 zł na gieldzie albo ok 7 zł w allegro.
  • REKLAMA
  • #3 561085
    Sound Wave
    Spec od akustyki
    Ocena: 31
    popieram toadiego. to standardowe 25mm wsadź tonsila. albo jak musisz to stx'a
  • REKLAMA
  • #4 561099
    Guti85
    Poziom 11  
    Ocena: 2
    to mówicie ze da sie naprawic obydwa glosniczki
    ?
  • REKLAMA
  • #6 561707
    irek2
    Poziom 40  
    Ocena: 387
    Do tych tesli zdaje sie ze widzialem membrany.
    A jesli uszkodzily sie tylko doprowadzenia cewek to wystarczy odwinac jeden zwoj z cewki i to co odwiniemy wykozystac jako wyprowadzenia. Drucik ma 0,1mm wiec trzeba umiejetnie to zrobic.
    pozdrawiam
REKLAMA