logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak podłączyć wejście audio do radia JVC przez gniazdo zmieniarki?

ww296 24 Mar 2004 16:37 2678 4
REKLAMA
  • #1 562635
    ww296
    Poziom 13  
    Ocena: 11
    Czesc!!!
    witam wszystkich i od razu mam pytanie. (oczywiscie wczesniej przekopalem archiwum i nic nie znalazlem :( )

Mam Radio samochodowe JVC z wejsciem na zmieniarke. Wiem ze to wejscie mozna wykorzystac jako wejscie audio. Pytanie tylko jak????

w katalogu jest odpowiednia przejsciowka ktora mozna zakupic i miec wejscie audio. Niestety jest ona niedostepna.
    Pytanie moje brzmi - pod ktore piny sie podpiac aby moc mies w/w wejscie?????
    Wiem ze trzeba tez ktorys pin zewrzec aby radio uruchomilo to wejscie - ktore to????

Wejscie na zmieniarke to okragle gniazdo z osmioma pinami (dwa rzedy po 3 piny i jeden rzad z dwoma pinami)

dzieki w razie odpowiedzi!!!!!
  • REKLAMA
  • #2 563158
    djlj24
    Spec od car audio
    Ocena: 1324
    Tylko kameleony mialy w menu opcję uaktywnienia wejścia jako AUX. Inaczej nie dasz rady.
  • REKLAMA
  • #3 615503
    qlik84
    Poziom 11  
    Ocena: 5
    Cytat:
    Czesc!!!
    witam wszystkich i od razu mam pytanie. (oczywiscie wczesniej przekopalem archiwum i nic nie znalazlem )

Mam Radio samochodowe JVC z wejsciem na zmieniarke. Wiem ze to wejscie mozna wykorzystac jako wejscie audio. Pytanie tylko jak????

w katalogu jest odpowiednia przejsciowka ktora mozna zakupic i miec wejscie audio. Niestety jest ona niedostepna.
    Pytanie moje brzmi - pod ktore piny się podpiac aby moc mies w/w wejscie?????
    Wiem ze trzeba tez ktorys pin zewrzec aby radio uruchomilo to wejscie - ktore to????

Wejscie na zmieniarke to okragle gniazdo z osmioma pinami (dwa rzedy po 3 piny i jeden rzad z dwoma pinami)

dzieki w razie odpowiedzi!!!!!

Mam ten sam problem z jvc. Wiem, które 2 z 8 kanałów odpowiada za left ch i right ch, ale co do pozostałych to nie mam pojęcia (jedne idą gdzieś do procesora inne jeszcze gdzieś indziej), a radio po podpięciu tylko tych 2 i masy i po wciśnięciu "cd ch" na panelu - nie reaguje - tzn zachowuje się tak jak bez ich podpięcia. Prawdopodobnie pozostałe przewody łączą procesor radia z procesorem zmieniarki. Procek radia nie wykrywa zmieniarki i nie przechodzi na tryb cd changer.

Kanały audio to 4 (L) i 6(R).

Jakby ktoś miał jakiś pomysł to byłbym wdzięczny za radę.
    Załączniki:
    • Jak podłączyć wejście audio do radia JVC przez gniazdo zmieniarki? 1.jpg (6.42 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #4 670474
    ww296
    Poziom 13  
    Ocena: 11
    dzieki i za to - co prawda narazie "jade" na adapterze kasetowym ale jednak jest to kiepski rozwiazanie i nie chodzi tyle o szumy co o kiepska separacje kanałów stereo...

napewno nie potrzeba komunikacji procesora radja z procesorem zmieniarki bo fabrycznie w akcesorjach jest przejsciowka ktora umozliwia uzyskanie wejscia...
  • #5 670797
    djlj24
    Spec od car audio
    Ocena: 1324
    Opis złącza jest na www.studio24.prv.pl Szyna tu jest bardzo podobna do I2C. Ale tak łatwo się nie uda tego oszukać. Musisz zaemulować procka zmieniacza.
REKLAMA