logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Karta TV Win Fast TV 2000XP nie mogę przechwycić filmu ?

brodaty77 21 Gru 2008 12:57 1408 6
REKLAMA
  • #1 5884894
    brodaty77
    Poziom 10  
    Witam kupilem karte telewizyjną Win Fast 2000 XP i mam z nia problem podłączyłem ja i nie mogę przechwycić filmu z magnetowidu.
    Podłączyłem przewodem przes gniazdo S-Video i obraz jest fatalny nie ma dzwięku.
    Czy ktoś może mi pomóc jak przechwycić film z wideo i czy wogóle da się go przechwycić z dzwiękiem?
    Bo kombinuje i nic z tego mi nie wychodzi.
    Z gory dziękuje za pomoc.
  • REKLAMA
  • #2 5887307
    ryhu9
    Poziom 14  
    Ocena: 7
    Witam,zeby nagrywac z dzwiekiem to musisz jeszcze podlaczyc osobny kabel do wejscia w karcie dzwiekowej,karta telewizyjna przechwyci ci tylko obraz,a co do obrazu to tez mam ta karte tv i powiem ci ze dobrego obrazu nia tez nie nagralem,a co gorsza nie ma sprzetowej kompresji avi. najlepsze co mozesz w niej nastawic to jakosc dvd ale i tak nagrywa w formacie mpg a godzina takiego filmu zajmowala mi nieraz 10GB.Jest tez podatna na zaklucenia z zasilacza,jest gdzies na necie jak zwiekszyc jakosc obrazu przez dodanie stabilizatora 5v ale ODRADZAM sprobowalem tego i od tamtego czasu nie dziala mi radio nawet po odlutowaniu tego stabilizatora :// doradzil bym ci ja sprzedac i kupic juz jakas z cyfrowym tunerem i ze sprzetowym kodekiem
  • REKLAMA
  • #3 5887565
    Gregory_bg
    Poziom 26  
    Ocena: 80
    Hmm mam ów kartę co prawda 2000 xp expert i w tych typach dźwięk przechodzi przez kartę TV a nie dźwiękówkę. Nagrasz i obraz i dźwięk co do jakości u mnie jest dobra fakt faktem mpg zajmuje miejsca i jakość jest dobra ale avi sam możesz sobie dodać, jakość trochę gorsza ale wystarczająco czytelna no i miejsca tyle nie zajmuje.
  • REKLAMA
  • #4 5888025
    mc_olo
    Poziom 14  
    Ocena: 3
    Skoro mówisz, że obraz jest fatalny to wnioskuję, że podłączenie masz przez CVBS (kompozyt) a nie SVHS (S-Video). Podłączyłeś przez cinch czy przez takie wejście podobne do PS'a? Jeżeli przez to drugie to w urządzeniu masz takie wejście czy masz przejściówkę z cincha na SVHS? Jest to dość istotne, gdyż przez kompozyt idzie najgorsza jakość video jaką możemy w ogóle uzyskać, natomiast przez SVHS można przesłać nawet jakość DVD. Kolejną sprawą jest fakt, że urządzenie, z którego nagrywasz musi mieć gniazdo SVHS, żeby udało się uzyskać przez nie obraz w kolorze.
  • #5 5888665
    ryhu9
    Poziom 14  
    Ocena: 7
    Dźwięk też można przez tą kartę nagrywać??
    sorry że pytam ale czy możesz rozrysować wejście video w tej karcie?bo nie mam kabla.
  • #6 5889013
    Gregory_bg
    Poziom 26  
    Ocena: 80
    Teraz nie rozpiszę tego wejścia bo nie ma mnie w domu, może uda mi się to zrobić jeszcze dziś lub jutro.
  • REKLAMA
  • #7 5896418
    brodaty77
    Poziom 10  
    Dzięki udalo mi sie podłączyć i przechwycic obraz, ale przez cincze bo przes S -VIDEO bylo na czarno biało, a w otwarzaczu mam tylko wejście cincze.
    Mówicie, że ta karta jest do kitu to podajcie jaka by kupic zeby przechwycony film byl w dobrej jakości?

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik posiada kartę telewizyjną Win Fast TV 2000XP i ma problem z przechwyceniem filmu z magnetowidu z dźwiękiem. Podłączenie przez gniazdo S-Video skutkuje czarno-białym obrazem, natomiast przez cinch (CVBS) obraz jest fatalny, ale kolorowy. Karta przechwytuje tylko obraz, dźwięk wymaga osobnego podłączenia do karty dźwiękowej, choć w modelu 2000 XP Expert dźwięk może przechodzić przez kartę TV. Jakość obrazu jest niska, brak sprzętowej kompresji AVI, nagrania w formacie MPG zajmują dużo miejsca (nawet 10 GB na godzinę). Karta jest podatna na zakłócenia z zasilacza. Zalecane jest rozważenie zakupu karty z cyfrowym tunerem i sprzętowym kodekiem dla lepszej jakości przechwytywania. Podłączenie przez S-Video wymaga, aby urządzenie źródłowe miało wyjście SVHS, inaczej obraz będzie czarno-biały. Użytkownikowi udało się przechwycić obraz przez cinch, ale pyta o rekomendacje kart do lepszej jakości nagrań.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA