logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Whirlpool AWE 9725 - jak zdiagnozować i naprawić drgania pralki?

grigon 22 Gru 2008 11:02 4584 2
REKLAMA
  • #1 5889187
    grigon
    Poziom 10  
    Ocena: 4
    Witam Szanownych Państwa,
    Zanim napisałem ten post, sprawdziłem wszystkie możliwe tematy o Whirlpool AWE 9725 i o drganiach w pralkach. Namówiłem rodziców na zakup tej pralki, ponieważ sam od 13 lat używam bez najmniejszego problemu pralkę Whirlpool. Pralka od samego początku drga jak szalona i tańczy po całej łazience przy załadowaniu już połowy wkładu. Oczywiście dwa razy wzywany był serwisant, sprawdzał idealne wypoziomowanie i próbnie odwirowywał pralkę wypełnioną jedynie wodą. Po drugiej wizycie kazał się rodzicom odpi... i nie zawracać mu d... Pralka właśnie skończyła okres gwarancyjny i nie chcemy mieć nic wspólnego z serwisem Whirlpool w naszym mieście - sprawę naprawy wezmę w swoje ręce, stąd pytania do Państwa:
    - jak stwierdzić czy pralka wykonuje właściwe ruchy bębna w celu ułożenia wsadu?
    - jak stwierdzić, czy amortyzatory są wadliwe?
    - jaki symbol mają te amortyzatory, ile mniej więcej kosztują, w jakim sklepie je kupić?
    - na co zwrócić jeszcze uwagę otwierając pralkę (położenie przeciwciężarów, dokręcenie śrub itp.)?
    - czy w sieci znajdę gdzieś instrukcję serwisową do tej pralki (język dowolny)?
    - czy te pralki miały jakieś wady fabryczne, konstrukcyjne?
    Dziękuję bardzo za wszelkie podpowiedzi.
    Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 5889409
    kmr
    Poziom 18  
    Ocena: 92
    Witam
    Może to śmiesznie brzmi, ale czy wszystkie blokady zostały usunięte???
    Inna sprawa to zamontowanie amortyzatorów (lub ich uszkodzenie) w moim przypadku (inna pralka) kiedyś urwał się jeden z amorków i też tak latało.
  • #3 5889907
    grigon
    Poziom 10  
    Ocena: 4
    Tak, zabezpieczenia transportowe zostały usunięte zaraz po rozpakowaniu pralki w domu.
REKLAMA