Tak ale podejrzewam że radyjko ma uwalony wsad bo na wyswietlaczu mam cały czas "save" . Podłączone miałem 48 godzin i lipa.Kod znam ale co z tego . Załącze zczytanego bina. Może cos poradzisz. Radyjko lezało na polce 4 latka.
Załączniki:
Gamma IV.zip(1.26 KB)
Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
Wielkie dzięki za pomoc ale cos namieszałem tj. Plik który podałem to juz niebył orginał jak mi sie zdawało a podstawiony ze stronki https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic77261.html i orginału juz miec niestety niebede wgrałem te dwa dostępne mi pliki i jest tylko podswietlanie a na wyswietlaczu ...nic. Czy mocno nabroiłem?? Pozdrawiam
Jedno co narozrabiałeś to podstawowa zasada żeby zachować oryginalną zawartość. Jak można być tak głupim by na pałę wgrywać wszystko co się da nie bacząc na skutki.
Druga sprawa. Nie prosciej poczytać instrukcję i nacinąć odpowiednie dwa klawisze i wprowadzić kod a potem go wyłączyć też z klawiatury ?
@SŁAWEK oki !!! masz racje. Czy chciałbys jeszcze cos dodac?? Dobij mnie prosze bo i tak leze na łopatkach. Popełniłem podstawowe błędy ale jestem tylko człekiem któremu ponoć wolno je popełniać.Pozdrawiam
✨ Poszukiwany jest plik binarny (bin) do radia Gamma-IV z pamięcią 24c16, najlepiej bez konieczności wprowadzania kodu zabezpieczającego. Radio wyświetla komunikat "save" i nie działa poprawnie, prawdopodobnie z powodu uszkodzonego wsadu. Próby wgrania plików z internetu zakończyły się niepowodzeniem – pojawia się tylko podświetlenie, brak wyświetlania informacji na ekranie. Zalecane jest zachowanie oryginalnej zawartości pamięci i wprowadzanie kodu zabezpieczającego zgodnie z instrukcją obsługi, poprzez odpowiednie kombinacje klawiszy. Model radia to Gamma-IV, oznaczenia z bocznej ścianki to VWZ6Z3W1513905, procesor P83CE558EFB106, pamięć 24c16, wersja RC3 - DC588/71, produkcja Philips, Taiwan. Wskazano, że nie należy wgrywać plików binarnych "na pałę", gdyż może to prowadzić do problemów z odbiorem i funkcjonowaniem radia. Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.