logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Kodeki Ace MegaCodecs i XVID - filmy w 4 kolumnach po instalacji

BAD MAN 28 Mar 2004 22:19 1358 6
REKLAMA
  • #1 569248
    BAD MAN
    Poziom 11  
    Zainstalowałem sobie zbiór kodeków na drugim kompie (Ace MegaCodecs) i na początku chodziło wszystko ok, ale po jakimś czasie lib po zainstalowaniu najnowszego kodeka XVID którego w tym packu nie ma, wszystko się wali i film leci w postaci 4 zlewających się kolumn. Nie pomaga nawet przeinstalowanie kodeków ani instalacja innych, np. NIMO?? W czym moż tkwić problem??

pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 569288
    BONO
    Poziom 28  
    Ocena: 18
    próbowałes na best playerze?
  • REKLAMA
  • #3 569291
    opelr
    Poziom 29  
    Ocena: 33
    Zainstaluj Allplayer test ,użyj funkcji liveupdate ,wywali niepotrzebne kodeki i zainstaluje co trzeba.
  • REKLAMA
  • #4 569319
    heynow
    Poziom 19  
    Ocena: 44
    Miałem ten AceMegaKodekPack - straszny smieciuch, dużo zajmuje miejsca na dysku, wywal to i zainstaluj FFDShow
  • #5 571872
    joger.js
    Poziom 23  
    Ocena: 8
    hmmmm weż wywal tego mega codeka bo on nic nie warty zainstaluj najnowszego Xvid - a z www.underpl.net a potem zainstaluj najnowszego Dvix - a to w sumie powinno wystarczyć

Pozdrowionka
  • REKLAMA
  • #6 572737
    eddie_orzel
    Poziom 11  
    Ja tez mialem podobne problemy na moim 433 zainstalowane teraz mam takie kodeki jak divix 3.11 kodeki ktore sa do AllPlayer-a full 2.21, ffDshow 20021213 on jest naj bardziej stabilny ze wszystkich ff.... i xvid 04102002-1 teraz wszystko smiga. Pozdro
  • #7 572746
    JACHO
    Poziom 23  
    Ocena: 44
    Nimo + ffDshow 20021213 (nie nowszy bo sie wali - niestabilny)+ nowy AC3 ze strony divx-a i wszystko smiga.Moja rada - nie zaznaczaj w Nimo : subtitle i Divx 400 - jedno powoduje Podwójne Napisy w allpl. a drugie Muli System dosc Mocno i nic po za tym Nie Wnosi

Podsumowanie tematu

✨ Po instalacji pakietu kodeków Ace MegaCodecs i najnowszego kodeka XVID pojawia się problem z odtwarzaniem filmów, które wyświetlają się w formie czterech zlewających się kolumn. Próby reinstalacji kodeków oraz instalacja alternatywnych, takich jak NIMO, nie rozwiązują problemu. Zalecane jest usunięcie Ace MegaCodecs, gdyż jest on uznawany za nieefektywny i zajmujący dużo miejsca. Proponuje się instalację stabilnych i aktualnych kodeków, takich jak FFDShow (wersja 20021213), najnowszy XVID pobrany z www.underpl.net oraz DivX (np. wersja 3.11 lub 400). Dodatkowo, użycie AllPlayer z funkcją liveupdate może pomóc w usunięciu zbędnych kodeków i instalacji właściwych. W przypadku NIMO zaleca się wyłączenie opcji subtitle i DivX 400, aby uniknąć podwójnych napisów i spowolnienia systemu. Kombinacja FFDShow, XVID i DivX zapewnia stabilne odtwarzanie filmów bez problemów z wyświetlaniem.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA