logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Tomtom One V4 XL Europe 31 Traffic - problem z wyszukiwaniem ulic po aktualizacji

csnv 03 Sty 2009 13:18 2049 9
REKLAMA
  • #1 5942123
    csnv
    Poziom 10  
    Witam, zakupiłem nawigację Tomtom one v4 xl Europe 31 Traffic, aktualizowałem ją i mam teraz problem z wpisywaniem nazw ulic. Mianowicie gdy chcę np wpisać ulicę Matejki, to mi jej nie znajdzie. Muszę wpisać Jana Matejki. Przed aktualizacją nie było tego problemu. Proszę o pomoc jak to naprawić, bo już mnie ch... strzela. Z góry dziękuję za wszelką pomoc.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 5942151
    Spacewalker
    Poziom 33  
    Ocena: 551
    byc moze to wlasnie poprawili w aktualizacji. To jest poprawna nazwa ulicy. Jesli zrobiles backup to przywroc i zobacz jak bedzie.
  • REKLAMA
  • #3 5942169
    csnv
    Poziom 10  
    No właśnie nie zrobiłem backupa :( Istnieje jakiś inny sposób powrócenia do poprzednich ustawień?
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 5942178
    Spacewalker
    Poziom 33  
    jesli usuniesz wszystko z pamieci to TT nie powinien przy podlaczeniu do TT Home wladowac najnowszej wersji softu jaka jest dostepna. Powinien najpierw wzucuc jakas poprzednia, a po nastepnej aktualizacji dopiero najnowszy, lub za ktoryms nastepnym razem. Mysle ze backupy jak i poszczegolne pliki znajdziesz w necie ;)
  • #5 5942289
    csnv
    Poziom 10  
    Biorę się do roboty, kopiuję wrazie czego zawartość na kompa i wywalę wszystko z navi i zobaczymy co z tego będzie.

Dodano po 1 [godziny] 19 [minuty]:

Niestety sciągnięcie wszystkiego od nowa nic nie dało. Problem występuje nadal. Prośzę o pomoc, bo już naprawdę nie wiem co zrobić :(
  • REKLAMA
  • #6 5946751
    Freddy
    Poziom 43  
    Ocena: 2820
    Spacewalker napisał:
    jesli usuniesz wszystko z pamieci to TT nie powinien przy podlaczeniu do TT Home wladowac najnowszej wersji softu jaka jest dostepna. Powinien najpierw wzucuc jakas poprzednia, a po nastepnej aktualizacji dopiero najnowszy, lub za ktoryms nastepnym razem. Mysle ze backupy jak i poszczegolne pliki znajdziesz w necie ;)

Nie masz racji. Zawsze proponowany jest najnowszy.
  • Pomocny post
    #7 5949270
    Spacewalker
    Poziom 33  
    moze moje przypadki sa inne niz Twoje, naprawiłem ok 40szt Go x10 i zawsze wgrtwal na poczatku 6.52 a potem dopiero najnowsza.
  • #8 5953830
    csnv
    Poziom 10  
    No mi wgrał najnowszą :(
  • #9 5956044
    Freddy
    Poziom 43  
    Ocena: 2820
    Koledzy, "propozycje" TTHome zależą od tego jak sie zarejestrujecie. Jeśli zarejestrujesz urządzenie, które w/g Tomtom.nl jest stare i pracuje z mapami do 7, to nie zaproponują Ci wersji 8. O to tutaj chodzi. Po prostu, jeśli sami nie przetestowali, że stary Tomtom One v.1 (tzw mydelniczka) działa z aplikacja v. 7, to Ci jej nie zaproponują podczas upgrade.
  • #10 5958012
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Po aktualizacji nawigacji Tomtom One V4 XL Europe 31 Traffic pojawił się problem z wyszukiwaniem ulic o nazwach dwuczłonowych, np. wpisanie "Matejki" nie znajduje ulicy, konieczne jest wpisanie pełnej nazwy "Jana Matejki". Problem ten nie występował przed aktualizacją. Dyskusja wskazuje, że przyczyną jest zmiana w mapie (wersja 815), a nie w oprogramowaniu urządzenia. Próby przywrócenia poprzednich ustawień poprzez backup lub usunięcie danych i ponowne wgranie map nie przyniosły efektu, ponieważ Tomtom Home zawsze proponuje najnowszą wersję oprogramowania i map. Wskazano, że propozycje aktualizacji zależą od rejestracji urządzenia i jego wersji, co wpływa na dostępność starszych wersji map i softu. Problem dotyczy więc kompatybilności mapy z wyszukiwaniem nazw ulic dwuczłonowych w aktualnej wersji mapy 815.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA