Zdechł Windows XP i to w dość dziwny sposób. Wszystko wykonuje nieprawidłową operację
Najpierw userinit.exe, potem drwtsn32.exe, a jak go wywołam to jeszcze taskmgr.exe.
Wszystko zaczęło się dziać gdy po kilku rzeczach (otwarłem jakiś dziwny załącznik, usunąłem Nero, nagrałem sterowniki Via 4in1) i po dłuższej pracy wyskoczyła mi ochrona systemu prosząca o płytę. Chwilowo nie mając jej na składzie - odmówiłem.
Po ponownym uruchomieniu pokazywał się tylko komunikat, że explorer.exe "wykonał nieprawidłową operację" i że "nastąpi jego zamknięcie" 8)
No cóż... shit happens
Zawsze mogłem pracować bez powłoki
(w końcu od czego jest Total Commander), ale nie
zachciało mi się go naprawiać
Po ponownej instalacji (naprawie) chodził przez chwilę... i zdechł
(Jest w stanie takim jak na początku posta)
Jak na razie mam jeszcze 98SE i jakoś żyję, jednak większość programów miałem poinstalowanych w XP, a 98 służył mi tylko do naprawiania XP i grania w niektóre gry.
Z czystego lenistwa nie uśmiecha mi się nagrywać nowego XP. Znowu instalacje programów, sterowniki, grzebanie w ustawieniach itp.
System był już bardzo... "spersonalizowany". Miał już chyba z calusieńki ROCZEK
, ale w miare dobrze konserwowany działał szybko i bez zarzutów.
O co może mu chodzić ??
System teoretycznie mogę na chwilę włączyć (zaraz po naprawie przez chwilę działa
)
Co to jest i za co odpowiada ten drwtsn32.exe ??
Wszystko zaczęło się dziać gdy po kilku rzeczach (otwarłem jakiś dziwny załącznik, usunąłem Nero, nagrałem sterowniki Via 4in1) i po dłuższej pracy wyskoczyła mi ochrona systemu prosząca o płytę. Chwilowo nie mając jej na składzie - odmówiłem.
Po ponownym uruchomieniu pokazywał się tylko komunikat, że explorer.exe "wykonał nieprawidłową operację" i że "nastąpi jego zamknięcie" 8)
No cóż... shit happens
Zawsze mogłem pracować bez powłoki
Po ponownej instalacji (naprawie) chodził przez chwilę... i zdechł
Jak na razie mam jeszcze 98SE i jakoś żyję, jednak większość programów miałem poinstalowanych w XP, a 98 służył mi tylko do naprawiania XP i grania w niektóre gry.
Z czystego lenistwa nie uśmiecha mi się nagrywać nowego XP. Znowu instalacje programów, sterowniki, grzebanie w ustawieniach itp.
System był już bardzo... "spersonalizowany". Miał już chyba z calusieńki ROCZEK
O co może mu chodzić ??
System teoretycznie mogę na chwilę włączyć (zaraz po naprawie przez chwilę działa
Co to jest i za co odpowiada ten drwtsn32.exe ??