logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Różnice między interfejsami Opla: Tech2, AB-COM a OpelScanner

slawinek 08 Sty 2009 09:45 4295 2
REKLAMA
  • #1 5967533
    slawinek
    Poziom 12  
    Ocena: 36
    Facet sprzedaje różne fejsy.
    Jeden taki jak tu http://www.viaken.pl/sklep.php?lang=pl&kat=20&prodid=170
    Ten sobie kupiłem.Działa z programem opel tech2 i ab-com.Nie działa z programem opelscanner.

Zastanawia mnie dlaczego - czym się różnią te kable.Czy łatwo to obejść?
    Ten tutaj działa z opel scanner http://www.viaken.pl/sklep.php?lang=pl&kat=20&prodid=187

Czym spowodowane jest to że jeden działa a drugi nie?Poproszę o jakieś info.Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 5967707
    bartek_j
    Poziom 35  
    Ocena: 816
    Roznia sie tym ze ten pierwszy toi zwykly czysto "elektryczny" kabel dopasowujacy poziomy. Interfejs do opelscannera zawiera w sobie mikroprocesor. Interfejsy te nie sa wymienne w zaden sposob.

Swoja droga zaplacic ponad stowe za kabel ktory mozna zrobic za 5,50 PLN to kiepski biznes, troche przeplaciles.

Interfejsu do opelskanera nie mozna zrobic samemu bo trzeba mniec "wsad" do procka.
  • #3 5967969
    slawinek
    Poziom 12  
    Ocena: 36
    dzięki bartek za info.W sumie zanim kupiłem to oglądałem schemat /schematy oraz kalkulację tego fejsa.Jasne że stówka na ziemi nie leży ale musiałem kupić bo nie mam warunków go grzebania tego od podstaw.Znajomy elektryk jakoś nie miał czasu a chciałem podglądnąć dlaczego mi checka zapaliło w autku.Miałem alternatywę kupić se choć zwykły kabel lub pojechać do grzebka i zapłacić połowę jego ceny (pomijam że przed świętami warsztaciki se pozamykali) no więc wybrałem właśnie ten i błędy pokasowałem.
    Pytanie zadałem bo z opel scannerem nie łączyło ale skoro tam jest mikroprocessor a w moim tylko jakiś scalak to pewno dlatego są problemy.Swoją drogą ciekawe czy dużo straciłem na użyteczności tych fejsów.

Może wiesz czy ten mój kabelek połączy się z innymi programami typu autodata czy też info-tech???
    Jeszcze raz dzięki za info
REKLAMA