logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Neostrada Livebox - przerywanie połączenia USB po 10 minutach

narrowgothic 08 Sty 2009 20:29 8196 14
REKLAMA
  • #1 5969870
    narrowgothic
    Poziom 10  
    Ocena: 24
    Witam. Problem jest następujący: Włączam komputer. Wszystko się łączy i jest ok. Net chodzi przez 10 minut. Po ich upłynięciu dzieje się coś w rodzaju przerwania łączności modemu z tym portem do USB. Żeby net włączył się ponownie należy albo poczekać jakieś 5 minut albo restartować modem. Może mi ktoś coś poradzić na to? Proszę o szybką odpowiedz.
    Z góry dzięki za każdą radę.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 5969964
    narrowgothic
    Poziom 10  
    Wszystko ładnie, pięknie, tylko że przez rok takiego czegoś nie było, zadzwoniłem do nich, powiedzieli że 'pewnie coś z modemem' dostałem nowy i jest dokładnie to samo.
  • REKLAMA
  • #4 5970012
    ducker1
    Poziom 26  
    Ocena: 83
    dzwoń do tepsy, opisz co i jak i niech naprawiają/wymieniają, nie daj się zwieść że to wina kompa czy coś, z nimi trzeba twardo bo od początku sie wykręcają i zwalaja problem na wirusy czy nie oryginalne kable. od tego są żeby naprawić.
  • #5 5970087
    narrowgothic
    Poziom 10  
    Dzwoniłem to mi dali nowy modem;/
    Zadzwonię jeszcze jak sytuacja się nie zmieni ale może ktoś ma tak na gazie jakieś rady co jeszcze można by było z tym zrobić?
  • #6 5970117
    KGS
    Poziom 23  
    Ocena: 33
    WitanmI Miałem taki problem z Liveboxem.PROBOWALEM Z biosie WYŁĄCZYĆ ENERGII PZERZ ZABRONIENIE WYŁĄCZANIA ZASILANIA USB ARAZ WYŁĄCZYŁEM OSZCZĘDZĄNIY ENERGII BIOSIE, to nie zowiązałąo problemu,Udałem sie do salonu TD.Warunkiem jest poprzednie zgłaoszenie awarii pod numerem 0- 800 102-102.Modem wymieniki nana nowy.Trzeba jednak ostro nastawać ,żeby zrobili to od ręki.Ustawowy czas mają a dwa tygodnie.Od tej pory przestał zrywać połączenie ok. godz 20.00 i obecnie pracuje K.O. Na wszeli wypadek zgłoś,że pracuje bardzo powoli (jakieś cztery zgłoszenia - 9=8-800 102 - 102 ,a dostanie sz w ramacvh rekomperszety PENDRAIWA _POMIEIĘTAJ KAŻDĄ AWARI ZGASZAJ NA NUMERY (93_ i (93) jezeli przerwa będzie trwałe powyżej 36 godz.,to nałeży Ci się odliczenie odabonementu czasy przerwy.
    P.S UKE lubi takie temaryt! :D
  • #7 5970317
    narrowgothic
    Poziom 10  
    A jeszcze jakieś inne wizję co z tym zrobić? Takie na TERAZ.
  • #8 5970536
    danielgolebiowski
    Poziom 13  
    Ocena: 7
    witam masz możliwoś połączenia sie po lanie? jak masz to sprawdź czy też rwie połączenie
  • REKLAMA
  • #9 5970612
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #10 5970924
    Anherbi
    Poziom 12  
    Jak wymieniałeś livebox'a, to kabelek USB też wymieniałeś? Urządzenia podłączane pod USB mają dość często problemy przez zbyt cienki kabelek, jak również dość często nie działają właściwie gniazda USB zamontowane na przodzie obudowy kompa.
  • #11 5980162
    narrowgothic
    Poziom 10  
    Wymieniłem wszystko. Okazało się iż problem polega na tym, że modem SAM restartuję się po około 4 -5 minutach. Wina modemu czy czegoś innego?
  • #13 6180098
    Nikon666
    Poziom 10  
    dzis przyjechal kurier z neo.
    jeszcze niemam aktywacji a juz widze jakis blad (rwie polaczenie po 2-3 minutkach) wskaznik na LB oznaczony @ zaczyna mrugac. raz szybko raz wolno. w tym momencie mam 2 umowy ( internet radiowy i neostrade ) i jak w ciagu paru dni tego nienaprawie naprawde bede mial przechlapane wiec prosze o pomoc !!!!!!!!
  • #14 6184107
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #15 6472485
    narrowgothic
    Poziom 10  
    Wina modemu. Nowy modem - wszystko śmiga. Dzięki za pomoc.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Problem dotyczy przerywania połączenia internetowego przez modem Neostrada Livebox podłączony przez USB po około 10 minutach działania. Po tym czasie następuje utrata łączności, którą można przywrócić dopiero po kilku minutach lub restarcie modemu. Wskazano, że problem może dotyczyć konkretnej partii Liveboxów z portem USB, a stabilnym rozwiązaniem jest połączenie przez LAN (Ethernet). Próby wymiany modemu nie przyniosły poprawy, gdyż nowy egzemplarz wykazywał ten sam problem. Zalecane jest zgłaszanie awarii do operatora (TPSA/Telekomunikacja Polska) i domaganie się wymiany sprzętu lub naprawy, podkreślając konieczność twardego stanowiska wobec serwisu. W BIOS-ie próbowano wyłączyć oszczędzanie energii portów USB, co nie rozwiązało problemu. Wskazano również na możliwe problemy z kablami USB lub portami USB na przednim panelu komputera. Ostatecznie autor potwierdził, że problemem był sam modem, który restartował się po kilku minutach, a wymiana na nowy model rozwiązała problem. Dodatkowo, migająca dioda @ na Liveboxie oznacza brak połączenia z internetem.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA