No to masz w sam raz.
Jak się w lecie zbytnio nie wychyla za 100C to tak bym zostawił.
Jeśli chcesz sprawdzać to właśnie sam sobie odpowiedziałeś: termostat lub chłodnica albo jedno i drugie.
Albo teromostat się ciut za późno otwiera(lub za mało) albo nawet jak się otworzy to chłodnica jest przytkana i przy większych prędkościach pęd powietrza(przeciwny) jej pomaga.
90-95 sam bym tak chciał po 6-7km. W moim na trasie jest w połowie między "0" a "90" i muszę pokrążyć po mieście żeby dobiło i przekroczyło "90". Termostat sprawdzałem.
Jak odpalisz zimny silnik to sprawdzaj ręką ciepłotę węża lewego chłodnicy(ten wyżej) i prawego(ten niżej). Lewy powinien robić się gorący w okolicy gdy wskazówka dochodzi do 90 i prawy wtedy też powinien nabierać temperatury(płyn przechodzi od lewego do prawego).
Jeśli lewy i jego okolice stają się gorące a prawy nie nabiera temp. to może świadczyć o przytkanej chłodnicy.
I znów jak termostat słabo puszcza to sytuacja może być podobna bo obieg będzie słabiutki i zanim dojdzie od lewego do prawego to się tak schłodzi, że prawy dalej będzie chłodny.
Dlatego napisałem, że sam sobie odpowiedziałeś. Jeśli chce się być pewnym to warto sprawdzić oba elementy.
Lewy-prawy dla astry f 1.6 8V MPI ale myślę, że w wielu nowszych jest podobnie.