Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Lexus RC 4021 PST migajacy obraz

kamilos47 13 Sty 2009 17:47 1474 11
  • #1 13 Sty 2009 17:47
    kamilos47
    Poziom 9  

    Witam.Od kilku dni mam problem z takim OTV jak w temacie.A mianowicie co chwile jakies 10-20 sekund obraz zaczyna migotac tzn. widac jak do gory z dołu idzie taki poziomy pasek lekko szarawy o szerokosci okolo 10cm i zaczyna migotac jak nie na dole to na górze albo w srodku ekranu.I w tym miejscu obraz jest czarno bialy a w pozostalej czesci ekranu kolorowy.Wszystko to dzieje sie bardzo szybko.Nie mozna nic obejrzec bo mozna oczopląsu dostac:( Jestem poczatkujacym i za bardzo nie wiem gdzie szukac usterki:( Przelutowalem układ odchylania V i niby trochę to miganie zmalalo ale nadal jest:( Bardzo proszę o pomoc:( Pozdrawiam

    0 11
  • #2 13 Sty 2009 17:53
    mietex
    Poziom 25  

    Witam !
    Z jakiej anteny odbierasz ?
    Jeśli indywidualna ze wzmacniaczem to może być wyschnięty elektrolit w zasilaczu anteny.

    0
  • #3 13 Sty 2009 17:55
    kamilos47
    Poziom 9  

    ze zwyklej siatkowej(naziemna sie chyba nazywa).Sprawdzalem na innym zasilaczu i dalej jest to samo:(

    0
  • #4 13 Sty 2009 18:08
    stanislaw piechucki
    Poziom 36  

    Proszę zregenerować cały zasilacz, wszystko. Tymczasem.

    0
  • #5 13 Sty 2009 21:09
    LeDy
    Poziom 43  

    kamilos47 napisał:
    Sprawdzalem na innym zasilaczu i dalej jest to samo:(

    To spr. na nowym lub wymiana wspomnianego wyżej C.

    0
  • #6 17 Sty 2009 11:53
    kamilos47
    Poziom 9  

    No więc tak kupiłem nowy zasilacz ale dalej jest to samo:( Ma ktoś jakiś inny pomysł?:(

    0
  • #8 17 Sty 2009 13:50
    kamilos47
    Poziom 9  

    Po wyjeciu anteny jest to samo.Obraz migota i widać taki lekko szary pasek jak sie porusza od dolu do gory i z powrotem.Napiecie z zasilacza anteny to 12.18V. A jesli chodzi o ten separator lub wzmacniacz sygnalu to gdzie go szukac albo jak wyglada bo jeszcze sie nie orientuje w tym?

    0
  • #9 17 Sty 2009 13:55
    pankracy 2
    Spec od TV

    A jak TV zachowuje się przez eurozłącze w trybie pracy AV.

    0
  • #10 17 Sty 2009 13:58
    kamilos47
    Poziom 9  

    Jest tak samo.Skacze co kilka sekund:(

    0
  • Pomocny post
    #11 17 Sty 2009 14:12
    pankracy 2
    Spec od TV

    Podmień na początek C617, C618 w napięciu +B-115V.

    0
  • #12 17 Sty 2009 15:35
    kamilos47
    Poziom 9  

    Dzieki wielkie;) zmiana kondensatorów C617, C618 dała efekty:) Obraz juz nie skacze:-) Jeszcze raz wielkie dzieki za pomoc:)

    0