logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Brother DCP 330C - zacięcie papieru i trzeszczenie karetki po usunięciu

BIURO-Serwis 16 Sty 2009 10:01 7552 5
REKLAMA
  • #1 6006241
    BIURO-Serwis
    Poziom 12  
    Ocena: 11
    Witam. Dzieciaki przepuściły papier z bloku tehc. noi się zaciął jak go wyciągnęły to nie potrafia powiedzieć ale efekty są karetka jak się ustawia to trzeszczy jagby na zębatkach i ciągle jest komunikat "zator papieru" proszę o podpowiedzi.
  • REKLAMA
  • #2 6008202
    konmaj
    Spec od drukarek
    Ocena: 496
    Wygląda na to, że przy tych "operacjach" z blokiem technicznym jakiś jego kawałek utknął gdzieś wewnątrz urządzenia lub też dźwigienka czujnika papieru wyskoczyła z zamocowania, zacięła się bądź została ułamana.
  • REKLAMA
  • #3 6045750
    BIURO-Serwis
    Poziom 12  
    Ocena: 11
    usterka nie pasowała do tego co z nią robiono po prostu ze stacji parkowania wypadła sprężynka i karetka nie mogła zaparkować stąd trzaski na zębatkach tylko nie wiem skąd "zator papieru"
  • REKLAMA
  • #4 6045941
    konmaj
    Spec od drukarek
    Ocena: 496
    Ponieważ problemy z mechanizmem często są związane z kawałkami papieru, które utknęły w środku, dlatego elektronika urządzenia może to interpretować w ten sposób.
  • REKLAMA
  • #5 8614521
    Cugu
    Poziom 12  
    Ocena: 8
    Witam. Mam pytanie o ktorą sprężynę chodzi bo mam 3 takie drukarki i każda robi to samo czyli dojeżdza karetka do lewej strony i dalej chce jechać przez co przeskakuje pasek i trzeszczy, poźniej jedzie w prawo do stacji i tam nigdy nie trzeszczy i znów w lewo i trzeszczy i tak 3 razy po czym wyskakuje paper jam
  • #6 8800582
    DJARESS
    Poziom 12  
    Cugu napisał:
    Witam. Mam pytanie o ktorą sprężynę chodzi bo mam 3 takie drukarki i każda robi to samo czyli dojeżdza karetka do lewej strony i dalej chce jechać przez co przeskakuje pasek i trzeszczy, poźniej jedzie w prawo do stacji i tam nigdy nie trzeszczy i znów w lewo i trzeszczy i tak 3 razy po czym wyskakuje paper jam

i co problem rozwiazany bo mam podobny w DCP-115C i tak samo robi i wyskakuje Paper Jam ma ktos jakies rozwiazanie
REKLAMA