logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Compaq Armada M700 - przegrzewanie i wyłączanie się laptopa, co robić?

Pavelek1987 19 Sty 2009 00:29 1827 6
REKLAMA
  • #1 6020489
    Pavelek1987
    Poziom 15  
    Ocena: 18
    Laptopik się po jakiejś chwili zawiesza a czasem sam wyłącza procesor sie bardzo grzeje zmieniłem paste termoprzewodzącą i dalej to samo prosze o jakieś rady czy da się coś z tym zrobić czy laptop do wyrzucenia?Za wszelkie info bardzo dziękuje i pozdrawiam

Dodano po 34 [minuty]:

pomóżcie błagam
  • REKLAMA
  • #2 6020579
    romano5809
    Poziom 23  
    Ocena: 20
    Napisz coś więcej - po jakiej "chwili" - 1 sek. czy 5 min. bo to kwestia względna... Daje radę wejść do Biosu i coś tam podejrzeć czy w Biosie też się zawiesza?
  • REKLAMA
  • #3 6020582
    Pavelek1987
    Poziom 15  
    Czasem po 1sek a czasem po 1min da się wejść do biosu ale się od razu zawiesza

zdj biosu

Compaq Armada M700 - przegrzewanie i wyłączanie się laptopa, co robić?
  • REKLAMA
  • #4 6020612
    romano5809
    Poziom 23  
    Ocena: 20
    Jak już go rozmontowywałeś, to wyjmij wiatrak, radiator - oczyść z "syfu". Czy wiatrak nie ma luzów przypadkiem albo czy nie chodzi zbyt ciężko? Może się zawiesza albo chodzi jak "traktor"?
  • #5 6021419
    Pavelek1987
    Poziom 15  
    Rozmontowałem wyczyściłem i dalej to samo

Dodano po 9 [minuty]:

Wiatraczek pracuje bardzo cichutko
  • REKLAMA
  • #6 6021470
    mat_ed
    Poziom 43  
    Ocena: 268
    W trybie awaryjnym lub na dystrybucji LiveCD Linux objaw również występuje?
  • #7 6021497
    Pavelek1987
    Poziom 15  
    W trybie awaryjnym i na dystrybucji Live CD Linux tez to samo zastanawiam się czy nie uszkodził się moduł zasilania (przetwornica) Tylko nie mam pojęcia jak ją sprawdzić

Ma ktoś jeszcze jakiś pomysł co zrobić z tym laptopem

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Laptop Compaq Armada M700 przejawia problemy z przegrzewaniem procesora, co skutkuje zawieszaniem się i samoczynnym wyłączaniem urządzenia. Pomimo wymiany pasty termoprzewodzącej oraz demontażu i dokładnego oczyszczenia wentylatora i radiatora, problem nadal występuje. Wentylator działa cicho i bez luzów. Zawieszanie następuje losowo, od 1 sekundy do około minuty, a nawet podczas próby wejścia do BIOS-u laptop się zawiesza. Objawy utrzymują się również w trybie awaryjnym systemu Windows oraz podczas uruchamiania z dystrybucji LiveCD Linux. Podejrzewa się uszkodzenie modułu zasilania (przetwornicy), jednak brak jest wskazówek jak ją zweryfikować. Brak skutecznych rozwiązań w dyskusji, problem może wymagać diagnozy układu zasilania lub płyty głównej.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA