Mam taki problem , kupiłem piecyk używany termet 0089 niby taki sam ale minimalnie inny. Tzn ma tylko samą termopare przy palniku bez czujnika u góry. Założyłem ten piecyk jak własciciel mówił że działał i klapa. Dwa dni walczyłem z nim jaki powód jest iż nie zapala a potem dlaczego nie otwiera poza palnikiem gazu do grzania. Doszedłem iż problem jest w elektromagnesie lub termoparze. ALE po wyjeciu i podgrzaniu chodziło jak się należy a w środku nie chciało. Rozebrałem elektromagnes i zrobiłem blokadę wkładajac spreżynkę do środka. Piecyk działał jak powinien. Ale zabezpieczenie jest konieczne. Wiec złożyłem ten elektromagnes tak jak był i teraz strasznie słabo trzyma,napewno go nie uszkodziłem ale piecyk załapał. Z trudami zapala się go i czasami zeskakuje z elektromagnesu raz za razem aż chwyci. Zostały mi części od starego działającego piecyka w którym stanął zespół wodny i to samo. Ale założyłem termopare z czujnikiem u góry. Na zewnątrz działa wszystko czujnik i elektromagnes a po założeniu kicha cuda czy jak ?