logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

SAMSUNG DVD-HR734 problem- potrzebny reset?tylko jak?

Fahoo 19 Sty 2009 22:21 2508 3
REKLAMA
  • #1 6025029
    Fahoo
    Poziom 12  
    Ocena: 9
    Opis usterki

Nagrywarka nie nagrywa na płyty DVD-R i DVD-RW.
    Zastosowane płyty do nagrywania są fabrycznie nowe „markowe” i zgodne z zaleceniami producenta zawartymi w instrukcji obsługi DVD-R i DVD-RW. Stosując się do polecenia producenta ,umieszczonego w instrukcji obsługi str.11 odnośnie przygotowania i formatowania „nośnika” w KROK 2.Po włożeniu nośnika DVD-RW powinno nastąpic automatyczne formatowanie płyty DVD-RW po wybraniu opcji TAK.
    Po włożeniu czystego nośnika do nagrywarki na ekranie pojawia się komunikat informujący o włożeniu NIEZAINICJOWANEGO DYSKU czy chcesz zainicjować dysk? TAK/NIE.
    Po wybraniu opcji TAK nastepuje formatowanie dysku lecz przy 90% wyświetlany jest komunikat:
    „NIE MOŻNA SFORMATOWAĆ DYSKU Z POWODU WYKRYTEGO BŁĘDU”
    Komunikat wyświetlany jest przy próbie formatowania płyt DVD-RW różnych producentów.
    Zgodnie z dalsza częścią instrukcji str.15 KROK 2 postępowania z dyskami DVD-R w po włożeniu dysków różnych producentów do napędu wyświetlany jest komunikat:
    „NIE MOŻLIWE ODTWARZANIE I NAGRYWANIE NA TYM DYSKU SPRAWDŹ DYSK”.
    Komunikat wyświetlany jest nie zależnie od producenta płytu DVD-R dysku.
    Zgodnie z instrukcja dyski DVD-R nie wymagaja jakiego kolwiek formatowania czy też przygotowania ze względu na iż SA to dyski jednokrotnego zapisu.
    Wyświetlane komunikaty przy obu rodzajach płyt DVD-R i DVD-RW potwierdzają iż naped DVD jest nie sprawny pod względem zapisu.
    Próby odtworzenia nagranych bądź oryginalnych płyt DVD kończa się niepowodzeniem i komunikatem :
    „NIE MOŻLIWE ODTWARZANIE I NAGRYWANIE NA TYM DYSKU SPRAWDŹ DYSK”

moze reset do fabrycznych ustawień??? tylko w jaki sposob/instrukcja milczy
  • REKLAMA
  • #2 6096276
    mjf
    Poziom 11  
    Ocena: 4
    Mam ten sam problem z taką samą nagrywarką. Samsung nie chce wyjaśnić o co chodzi .W info linii siedzą sami ignoranci a na emaile odpowiadają lakonicznie alb\o wcale.Serwis we Wrocławiu nie wie co zrobić. Tak przeleciała mi gwarancja z tym Samsungowym bublem. Na twardzielu nagrywa dobrze na płytach DVD-R raz nagra raz nie i 10 razy nie odczyta a raz odczyta . Straciłem już cierpliwość do tego szmelcu. Jak byś coś wiedział daj znać. Odradzam wszystkim nabywanie Samsunga.
    Resetowałem, przedmuchiwałem powietrzem i nie wiele dało. Płyty kupne tłoczone odtwarza dobrze.
    Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #4 6101950
    mjf
    Poziom 11  
    Ocena: 4
    Nagrywarkę resetuję przez wyjęcie wtyczki zasilania podczas pracy albo zawieszenia.. Nie zawsze pomaga. Czasami tak.
REKLAMA