logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak podłączyć kamerę analogową z composite video do karty AV Master z S-video?

TCP/IP 04 Kwi 2004 18:19 1167 4
REKLAMA
  • #1 579639
    TCP/IP
    Poziom 13  
    Ocena: 31
    Zamierzam kupić kartę do montażu nieliniowego AV Master która ma tylko wejście S-video natomiast moja analogowa kamera nie posiada takiego wyjścia tylko composite video :cry: . Dlatego ośmielam się zapytać szanownych użytkowniów forum czy da się to ze sobą podłączyć bez dodatkowych urządzeń. Wiem że w drugą stronę nie ma problemu. Jeżeli jest to możliwe i ktoś wie jak to zrobić to bardzo proszę o schemacik jakiejś przejściówki lub informację gdzie taki znaleźć.
    Pozdrawiam wszystkich
  • REKLAMA
  • #2 579650
    zodiak318
    Poziom 34  
    Ocena: 306
    zdaje się że taki "filterek" jest zamieszczony w aplikacji do układu BT878, poszukam i zobaczę, może ci się przydać.
  • REKLAMA
  • #3 579680
    TCP/IP
    Poziom 13  
    Będę bardzo wdzięczny :) A czy wpływa to w jakimś dużym stopniu na jakość obrazu
  • REKLAMA
  • #4 579702
    zodiak318
    Poziom 34  
    Ocena: 306
    Niestety konkretnego schematu tam nie ma ( a bym się zarzekał że widziałem ;( ), trzeba wziąść jakiś schemat TV lub VCR i wykorzystać fragment gdzie rozdzielana jest luminacja i chrominancja. No chyba że masz magnetowid z wyjsciem SVHS i wtedy puszczasz przez niego i po problemie. Albo dorwać gdzieś tanio coś takiego http://www.datapro.net/products/CSV-900P.html
    lub takiego http://www.datapro.net/products/CSV-900C.html
  • #5 579803
    TCP/IP
    Poziom 13  
    No ładne cacko - gdyby nie te ceny :( .
    Magnetowid tez odpada ze względu na kompozytowe wyjścia.
    No a to że "trzeba wziąść jakiś schemat TV lub VCR i wykorzystać fragment gdzie rozdzielana jest luminacja i chrominancja" to już dla mnie zbyt trudne. Szkoda myślałem że da się to rozwiązać w jakiś niezbyt skomplikowany sposób. Gdybyś jednak trafił na jakiś nieskomplikowany schemacik to proszę o kontakt.
REKLAMA