logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

w810 po zalaniu-wyświetlacz biały, lub pokazuje "śmieci

nieWiemjaka 22 Sty 2009 20:05 1892 8
REKLAMA
  • #1 6038814
    nieWiemjaka
    Poziom 25  
    Ocena: 72
    Witam. Mam SE W810 telefon po zalaniu, wykąpałem działał ale po zalaniu uszkodzony był mikrofon , zmówiłem mikrofony czekałem ok tygodnia telefon leżał,gdy przyszły odrazu rozebrałem telefon i wymieniłem, po wymianie lcd zaczoł głupieć lcd, świecił na biało, szaro,czasami pokazywał obraz ale w paski lub rozmazany , co moze byc ? czy mogłem cos uszkodzić przy wymianie mikrofonu ? dodam ze jak docisne na tasme LCD to LCd miga...., może soft ?

Proszę staranniej opisywać usterkę i model sprzętu w temacie
    inaczej kosz
    mod yulu
  • REKLAMA
  • #2 6038946
    Spacewalker
    Poziom 33  
    Ocena: 551
    przeciez napisales ze zalany. Nie wszystko da sie naprawic tak by bylo wieczne.
  • REKLAMA
  • #3 6039170
    arem
    Poziom 39  
    Ocena: 278
    wymień LCD na nowy , sprawdź dokładnie gniazdo do którego wpięty jest wyświetlacz.
  • #4 6040158
    prilo
    Poziom 14  
    Ocena: 4
    telefony po zalaniu mają to do siebie, że jeden działa bez zarzutu zaś inny bezie chodził tydzień i padnie.Telefony po zalaniu żyją swoim życiem...może uszkodzone gniazdo wpięcia wyswietlacza.Wyszyść gniazdo styki i wtedy spróbuj z nowym lcd, jak zadziała to tamtem masz padnięty.Nic innego tu nie wymyślisz.
  • REKLAMA
  • #5 6040244
    And41x1
    Poziom 26  
    Ocena: 201
    dokładnie tak jak pisze prilo.
    szczególnie do czyściutka, pod lupą, GNIAZDO-WTYK wyświetlacza. alkochol izopropylowy i malutka szczoteczka, lub pędzelek.
  • #6 6041069
    morgan_exe
    Spec od GSM
    Ocena: 116
    Podnies gniazdo, masz pod nim syf albo skorodowane pady. Poogladaj pod mikroskopem, pocynuj na nowo.

pozdr
  • #7 6041240
    Spacewalker
    Poziom 33  
    podnies gniazdo ...dobre....... i na tym juz zakonczy swoja przygode z tego co mozna wywnioskowac.
  • REKLAMA
  • #8 6051951
    morgan_exe
    Spec od GSM
    Ocena: 116
    Spacewalker napisał:
    podnies gniazdo ...dobre.......

Oczywiscie z preheaterem od dolu, hotem z gory i umiejetnosciami w raczkach ;)
  • #9 6055507
    Spacewalker
    Poziom 33  
    to szorujac pędzelkiem w wanience i uzywaja PCC to to tym ostanim "umiejetnosciami w raczkach"......raczej moze zapomniec. Zaraz napsize jak ktos ostanio ze bylo pekniete w polowe i odpadlo ;)

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Telefon Sony Ericsson W810 po zalaniu wykazuje problemy z wyświetlaczem LCD, który świeci na biało, pokazuje obraz w paski lub jest rozmazany. Po wymianie mikrofonu i ponownym montażu LCD pojawiły się te usterki. Przyczyną mogą być uszkodzenia mechaniczne lub korozja w gnieździe wyświetlacza, które należy dokładnie wyczyścić, najlepiej alkoholem izopropylowym i szczoteczką, a także sprawdzić styki pod mikroskopem. Zaleca się wymianę LCD na nowy oraz ponowne przylutowanie lub naprawę padów pod gniazdem, jeśli są skorodowane. Problemy z wyświetlaczem po zalaniu są częste i mogą wynikać z uszkodzeń wewnętrznych, które nie zawsze da się całkowicie naprawić. Soft raczej nie jest przyczyną, a miganie LCD przy dociskaniu taśmy wskazuje na problem z połączeniem lub gniazdem.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA