logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Sony SLV 416EE pobiera taśmę ale jej nie odtwarza.

piotrw. 28 Sty 2009 19:56 1661 6
REKLAMA
  • #1 6067981
    piotrw.
    Poziom 12  
    Ocena: 8
    W tym sprzęcie wszystko wizualnie z zewnątrz i wewnątrz jest ok! Ale po zapodaniu taśmy trochę owija dookoła głowicy lecz później wszystko się cofa.Funkcja przewijania w prawo i lewo działa podobnie.Czytałem o przełączniku funkcyjnym ale nie mogę go "namierzyć".Jeśli to jest jakieś koło zębate to jest ich dużo :D .Swoją drogą sprzęt był dość drogi a teraz nawet czyste kasety trudno zdobyć.

pozd.
  • REKLAMA
  • #2 6068164
    daras11
    Poziom 12  
    Ocena: 4
    Witam , ja bym postawił na pelniety plastilowy walec osadzony na wale silnika ładujacego mechanike. Siedzi on od spodu mechaniki
  • REKLAMA
  • #3 6068395
    piotrw.
    Poziom 12  
    daras11 napisał:
    Witam , ja bym postawił na pelniety plastilowy walec osadzony na wale silnika ładujacego mechanike. Siedzi on od spodu mechaniki

Chodzi o tę przekładnię ślimakową na tym silniczku????
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #6 6080154
    daras11
    Poziom 12  
    Ocena: 4
    żeby zobaczyc pęknięcie to trzeba bo wymontować, przyjrzyj sie uważnie temu plasticzzkowi na ośce silnika z powyrzszego linku
  • #7 17286548
    piotrw.
    Poziom 12  
    poszedł do "żyda" ....zamykam.

Podsumowanie tematu

✨ W urządzeniu Sony SLV 416EE pojawia się problem z pobieraniem taśmy, która owija się wokół głowicy, ale nie jest odtwarzana, a mechanizm cofa taśmę. Funkcje przewijania w prawo i lewo działają podobnie. Podejrzewany jest uszkodzony plastikowy wałek osadzony na wale silnika ładującego mechanikę, znajdujący się pod mechanizmem. Może to być element przekładni ślimakowej lub plastikowa tuleja na osi silnika, która może być pęknięta. Aby to zweryfikować, konieczne jest demontaż silnika i dokładna inspekcja plastikowego elementu. Wskazano również link do sklepu z częściami zamiennymi. Ostatecznie sprzęt został oddany do serwisu z powodu trudności z naprawą i dostępnością czystych kaset.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA