logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Lexmark e-352 dn – brak wydruku czarnego koloru mimo oryginalnego tonera

Paweł W. 01 Gru 2002 15:54 4145 6
REKLAMA
  • REKLAMA
  • #2 61158
    LUCOM
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 74
    Jeśli nie w ustawieniach drivera drukarki to w czarnym kałamażu......
  • REKLAMA
  • #3 308273
    benchmarek
    Poziom 22  
    Ocena: 27
    Albo zerwij taśme zabezpieczającą z dyszy!!!!!!!!!! Sorki za drwinkę wrzuć czyszczenie dysz może pomóc a na pewno nie zaszkodzi.
  • REKLAMA
  • #4 308327
    PCMAN
    Poziom 17  
    Ocena: 4
    Jeśli dysze są zabrudzone to można wyjąć kardridż i przetrzeć wilgotną, czystą ściereczką styki i pole z dyszami oraz ewentulanie potrymać trochę (ok 5min. powinno wystarczyć) na tej ściereczce. Potem trzeba puścić drukowanie w trybie czyszczenia kardridży.

A jeśli kardridż nie jest nowy to może się zużył - wówczas najlepeij uzupełnić go, albo kupić nowy.
  • #5 308341
    SPiotr
    Poziom 23  
    Ocena: 61
    BenchMarek
    PCMAN
    =======
    Sądzicie że kolega Paweł W.
    czekał nie używając drukarki 8 miesięcy ?
  • REKLAMA
  • #6 308383
    PCMAN
    Poziom 17  
    Ocena: 4
    :arrow: SPiotr: nie rozumiem dlaczego te słowa kierujes m.in. do mnie. Przecież ani razu nie napisałem, ani nie dałem do zroumienia, że wkłady mogą lub cała być nieużywane przez 8 miesięcy, ani jakikolwiek inny okres czasu. Chociaż i to jest możliwe.
    Wkłady brudzą sie w czasie eksploatacji i to jest zupełnie normalne zwróć uwagę na informacje zamieszczane w instrukcjach obsługi do drukarek atramentowych o konieczności usuwania osadów z elementów mechanicznych i oczyszczaniu wkładów. Ja miałem dokładnie to samo u siebie - przestało drukować w czerni i pomogło przetarcie styków i potrzymanie kardridża w wilgotnej ściereczce, a następnie uruchomienie trybu czyszczenia głowic.
    Poza tym - nawet jeśli kardridże są nowe, to i tak mogą sie z nimi dziać jaja.
  • #7 308547
    SPiotr
    Poziom 23  
    Ocena: 61
    Sorry PCMAN
    Nie chciałem Cię urazić i nie mam nic do Twojej wiedzy na ten temat - udzieliłeś fachowej porady.Tylko zwróciłem uwagę na to,że autor pytanie zamieścił: Gru 01, 2002 4:54 pm

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Problem dotyczy drukarki Lexmark e-352 dn, która nie drukuje czarnego koloru mimo zastosowania oryginalnego tonera. Dyskusja sugeruje, że przyczyną może być zabrudzenie dysz lub styków kartridża. Zalecane jest sprawdzenie ustawień sterownika drukarki oraz wykonanie czyszczenia dysz. Wskazane jest także usunięcie ewentualnej taśmy zabezpieczającej z dyszy. W przypadku zabrudzenia, kartridż można wyjąć i przetrzeć wilgotną ściereczką styki oraz pole dysz, a następnie uruchomić tryb czyszczenia głowic. Jeśli kartridż nie jest nowy, może być zużyty i wymagać uzupełnienia lub wymiany. Nawet nowe kartridże mogą mieć problemy techniczne, które wpływają na brak wydruku czarnego koloru.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA