logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak zresetować błąd modułu w pralce Amica PA po spadkach napięcia?

kibi 15 Kwi 2004 01:05 42938 5
REKLAMA
  • #1 595207
    kibi
    Poziom 2  
    Ocena: 3
    Witam wszystkich !!
    Mam problem z pralką Amica PA.... ? Z powodu spadków napięcia moduł wykazuje błąd, jak go zresetować? Raz wymieniłem moduł i jakiś czas miałem spokój ale niedługo to trwało, teraz dzieje się to samo, a słyszałem że te praleczki są podatne na tego typu wariacje w sieci elektrycznej.
    Z góry dzięki za podpowiedzi !
  • REKLAMA
  • #2 604684
    ziorkowski
    Poziom 12  
    Ocena: 7
    wtyk blokady wyciągnij,następnie wlącz na obojętnie jaki program,trzymaj przycisk START -15 RAZY MUSI mignąć zielona dioda,następnie zapali się pomarańczowa,wtedypuść przycisk. Wyłącz z sieci,podłącz blokadę,zkręć pralkę i do roboty.Jeśli sobie nieporadzisz to dzwoń 501352456
    :idea:
  • REKLAMA
  • #3 604758
    elektryk2000
    Specjalista urządzeń chłodniczych
    Ocena: 576
    Dzieki, mało jest osób na tym forum, które dzielą się takimi informacjami. Pozdrawiam :)
  • REKLAMA
  • #4 604771
    kibi
    Poziom 2  
    Ocena: 3
    Dzięki bardzo za podpowiedź, tak tez zrobiłem wcześniej tylko nieświadomie, i muszę się przyznać że się troche poddałem ale się udało porozmawiać z Wronkami i całkiem miła Pani podała mi instrukcję jak to wykonać w troszke inny sposób i się udało.! :) Praleczki chodzą :D . Jeszcze raz dzięki !!
  • REKLAMA
  • #5 640650
    ::NokermaN::
    Poziom 12  
    Ocena: 4
    witam,
    nie bardzo rozumie co to jest ten wtyk blokady??
  • #6 2443635
    timido81
    Poziom 1  
    Ocena: 1
    Do: "NokermaN"
    Wtyk blokady, jest to złączka z trzema przewodami, która jest wpięta do mechanizmu blokady - wewnątrz obudowy,na wysokości klapki od otwierania drzwiczek pralki. Łatwo ją zlokalizować. Dość trudno jest ją odpiąć, bo ledwo tam ręka wchodzi,jednak wystarczy lekko nacisnąć zlączkę i powinna sama wyskoczyć. Następnie tak jak opisał "ziorkowski" - u mnie ruszyło bez problemu.
    Pozdrawiam
REKLAMA