Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Search our partners

Find the latest content on electronic components. Datasheets.com
Elektroda.pl
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Renault Magnum system Ecas źle działa.

ptrw11 01 Mar 2009 20:31 6938 8
  • #1
    ptrw11
    Level 12  
    mam problem z renią a mianowicie tylna oś nie chce się poziomować zawieszenie ECAS ,podnosi sie i opuszcza pilot 100% sprawny bezpieczniki też sprawne napięcia do sterownika dochodzą podobny post czytałem aczkolwiek bez konkretnej odpowiedzi.

    Poprawiłem temat.robokop
  • #2
    karlos85
    Level 16  
    Po pierwsze napisz czy to ciagnik czy moze solówka z podnoszona osia wleczona.
    Przyczyn moze byc kilka;
    1 przerwa badz zwarcie w obwodzie czujnika pozomu badz zawory poziomowania
    2 Uszkodzony czujnik poziomu i ty pytanie czy cała os tak sie zachowuje czy któras ze stron. jesli cała to czujnik odpada.
    3 Uszkodzony zawór poziomowania i tu podobne pytanie jak w przypadku czujnika
    I teraz odnosnie wleczonej osi podnoszonej uszkodzony czujnik obciazenia osi.
  • #3
    User removed account
    User removed account  
  • #4
    ptrw11
    Level 12  
    chciałem zrobić kalibracje czujników poziomowania i okazało się ,że sterownik nie chce zapamiętać ustawianych wysokości....nie ma usterek błędów w sterowniku ECAS, dodam że czujniki dobrze czytają wysokości.
  • #5
    User removed account
    User removed account  
  • #6
    ptrw11
    Level 12  
    miałem urządzenie do diagnostyki komputerowej ,po wpisaniu danych trzech wysokości "urządzenie mówi "że operacja zakończona powodzeniem po wyłączeniu i załączeniu zapłonu pojawia się usterka o braku danych kalibracyjnych. sterownik (WABCO) po podłączeniu komputera, wchodząc w opcje ;dane kofiguracyjne są, nie można tylko zapisać danych kalibracji wysokości
  • #7
    User removed account
    User removed account  
  • #8
    karlos85
    Level 16  
    Z renówkami jest troszke zabawy jak nie przyjmie kalibracji.
    Ja sam niezłego pietra miałem jak pierwszy raz to robiłem.
    4 godziny zabawy resetowania ustawien podpinania manometrów mierzenia wysokosci itd.
    Podstwaowa sprawa to 10 no 15mm musisz dac w dół od maxymalnego ustawiena zawieszenia inaczej zawsze ci wywali bład.
    po zaprogramowaniu odepnij kleme na kilka minut w renówkach czasem tak sie dzieje ze niechce przyjac dopiero po odpieciu klemy.
  • #9
    pawelek_kukowski
    Level 9  
    miałem podobny problem z poziomowaniem. odpinałem po kolei wszystkie kostki od czujników i poziomaka i okazało sie że jest walnięty czujnik wchodzący od góry do prawej poduszki. Szefo kupił nowy i usterka znikneła Nadmienie że że jest to ciągnik magnum 440 dxi