logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Splitter Medium IV - opinie użytkowników i kompatybilność z tunerami Cyfry+

Batio 02 Mar 2009 17:21 8770 4
REKLAMA
  • #1 6226579
    Batio
    Poziom 2  
    Od jakiegoś czasu na Allegro sprzedawany jest w/w splitter.

Sprzedawca twierdzi, że działa on ze wszystkimi tunerami. Patrząc po komentarzach, wydaje się że mówi prawdę.
    Czy ktoś z Was na ten splitter? Jak myślicie, opłaca się kupować? Czy w razie następnej wymiany kart przez Cyfrę, nie byłoby problemów ze znalezieniem wsadów?

Poniżej link do aukcji: Aby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany

Moderowany przez GKVIDEO:

Całość tematu usuwam do kosza.
    Regulamin p.11 i 10.11

• REKLAMA
  • #2 6238257
    agriga
    Poziom 2  
    Podobno serwer nieźle podkręcony takt karty i jest bardzo szybki. Poszukaj spliter Leśny Dziad bo to na tym bazuje. Wsady są dostępne chyba nawet poprawka druga wyszła ostatnio. Następna wymiana kart to nie szybko a jak już to też seca musi być to powinien działać. Czy działa ze wszystkimi ? Wklejam kawałek info z readme autora wsadów:
    Kilka slow wstepu.

Splitter do komunikacji wykorzystuje linie danych i linie zegara, dlatego bedzie dzialal
    wylacznie na czteroprzewodomym kablu telefonicznym.

Jako linia zegara zostala wykorzystana linia przycisku reset z kart klienckich dlatego nalezy
    usunac przycisk reset z kart klienckich.

PIC16f628 posiada 8 wyjsc RB (od RB0 - RB7) na kazda karte klienta potrzeba dwa wyprowadzenia
    (zegar i dane) datego po przerobce serwer bedzie obslugiwal max 4 klientow.

Wedlug mnie jest to ilosc wystarczajaca w wiekszosci przypadkow - a poza tym skoro
    kogos stac na wiecej niz 4 odbiorniki tv i dekodery - to napewno stac ga na drozszy splitter :P

Dzieki zastosowaniu linii zegara splitter dziala z kazdym - TAK Z KAZDYM !!!!- dekoderem
    nawet z Thompsonem (Strongiem 8100) z Philipsem HD i Fergusonem poprostu z kazdym.
    Nie potrzeba zadnych kart z kwarcami czy tysiaca wsadow - te sama karte mozna wlozyc do
    philipsa 6010, mediasata, dekoderow hd i fergusonow i zawsze bedzie dzialac :)) nawet z emu
    na philisie ..... wypas nie :)
  • REKLAMA
  • #3 6985499
    ayyo
    Poziom 2  
    Mam problem z tym splitterem, a konkretnie z jego współpracą z tunerem Topfield TF4000PVR (tuner TWIN) z modułem Reality Cam 4+.
    Z oryginalną kartą C+ zestaw pracuje poprawnie, nawet dwustrumeniowo (zapis jednego kanału i oglądanie innego). Ze splitterem na działa wcale.
    W ustawieniach CAS modułu mam ustawione tylko SECA, widzę odczyt danych z oryginalnej karty (numer, uprawnienia) ekran jednak pozostaje czarny. Karty i kable sprawdziłem na pozostałych tunerach - są sprawne.
    Czy potrzebny jest jakiś specjalny wsad?

I druga sprawa. Zamierzam dokupić jeszcze Fergusona FK6900CR, czy do niego także potrzebna jest karta ze szczególnym wsadem? Przeczytałem, że LinBOX i Ferguson mogą potrzebować innych kart.

Z góry dziękuję za odpowiedzi.
  • REKLAMA
  • #4 6985855
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #5 6986065
    ayyo
    Poziom 2  
    Dziękuję za odpowiedź.
    Zatem pozostaje jeszcze sprawa nieszczęsnego RealityCam 4+ do splittera.
REKLAMA