logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Splitter zawiesza przekazywanie uprawnień (Cyfra+)

kiemot 28 Wrz 2014 17:17 1758 4
REKLAMA
  • #1 13998324
    kiemot
    Poziom 11  
    Ocena: 13
    Witam,

od pewnego czasu używam splitter'a wraz z kartą Cyfry+, używam dwóch odbiorników, posiadam dwa tunery Ferguson Arive 202E i oraz 102E.
    Na modelu Ariva 102E od pewnego czasu zauważyłem dziwne zacięcia i zaniki obrazu. Początkowo pomyślałem,że może być to spowodowane niewłaściwym działaniem softu, więc zaktualizowałem do najnowszej wersji, niestety nie pomogło. Problem cały czas pojawiał się tylko w jednym pokoju i tylko na modelu 102E. Następne podejrzenie padło na konwerter, ale gdy włożyłem oryginalną kartę do 102E, tuner działa bez zarzutu, więc analogicznie wykluczam wadliwy konwerter. Postanowiłem rozkręcić splitter i ujrzałem coś takiego jak na zdjęciu.

Niepolutowane wyprowadzenia od scalaka po lewej stronie, niby masowe ...
    Niepolutowane gniazdo- ponownie piny masowe.
    Zastanawiam się czy to jedyne źródło mojego problemu.
    Załączniki:
    • Splitter zawiesza przekazywanie uprawnień (Cyfra+) IMAG0388_fajans.jpg (1.51 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #2 13998499
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #3 13998514
    kiemot
    Poziom 11  
    W takim celu, że nie wygląda mi to na profesjonalny sprzęt w którym zastosowano się do obowiązujących norm IPC, że o Rohs nie wspomnę.

No szukać można długo, zwłaszcza w google..
  • REKLAMA
  • #4 13998543
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #5 14022174
    kiemot
    Poziom 11  
    Po przylutowaniu problem ustąpił, drugi tydzień bez problemów. Wymieniłem również dotychczasowy kabel na ekranowaną skrętkę.
REKLAMA