Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Auto wolno mi przyspiesza Co moze byc powodem...?

pita1988 07 Mar 2009 01:16 13054 17
    pita1988
    Level 28  
    witam
    Auto na gazie jak i benzynie Nie za bardzo sie rozpedza...
    Przez co moze tak sie dziac?? W dodatku katalizator dzwoni mi i brzeczy przy ok 2,5-3,O tys obr. Nie jestem pewien ale w granicach tych obrotow troszke wiekszego zamula dostaje...silnik wyje a auto nie chce za bardzo do przodu jechac...a po 3,0 tys chyba jest troszke lepiej Albo tylko takie odczucie mam
    Moze to wina katalizatora? Lub czegos innego
    Co moze byc jeszcze powodem slabego przyspieszenia??

Dodam ze auto to laguna 1,8B+G 90KM 97r
    pita1988
    Level 28  
    Pomoze ktos jeszcze ??
    Anonymous
    Anonymous  
    edi2ooo
    Level 11  
    A podłączałeś go pod komputer, są jakieś błędy?
    pita1988
    Level 28  
    Nie podlaczalem jeszcze wlasnie ;/
    I zauwazylem...ale nie jestem pewny,mam takie odczucie jakby na zimnym silniku lepiej sie rozpedzal CZemu tak sie dzieje ??Albo tylko takie odczucie mam
    MARIUSZ R
    Level 28  
    No wiesz ten 1,8 do demonów szybkości nie należy.To że masz odczucie że na zimnym chodzi lepiej to normalne,dostaje bogatszą dawkę paliwa .Sadzę że w Twoim wypadku trzeba by się było przyjrzeć kompresji,tym bardziej że autko masz zagazowane.Jakiś czas temu miałem przyjemność robić głowicę (taki sam model jak Twój)Auto odżyło jak nowe.
    pita1988
    Level 28  
    A jak zrobie ta glowice to poprawi sie kompresja??Cos mi ojciec wlasnie o tym wspominal ze glowice trzeba zrobic i zawory dotrzec. Dobrze mowil?? Co to daje ??
    A wlasnie jeszcze cos dziwnego zauwazylem...Ze zawory mi klekocza ale nie mocno Od czego to sie dzieje??
    MARIUSZ R
    Level 28  
    Zrobienie głowicy nie gwarantuje poprawy ciśnienia sprężania.Nie wykluczone że do zrobienia byłby tez dół silnika.Na początek zmierz ciśnienie na cylindrach.A tak w ogóle nie piszesz jaki jest przebieg tego silnika.Gdyby ciśnienie sprężania było za małe to aby zlokalizować co jest do zrobienia trzeba by było przeprowadzić próbę olejową.Ale na początek pochwal się ciśnieniem .
    pita1988
    Level 28  
    Doł silnika...CZyli co?? i po co ??
    Zmierze ale nie dzisiaj ;p
    Powiedz jak to sie robi I czy moge to zrobic sam w domu czy musze jechac do zakladu jakiegos specjalistycznego zeby mi cisnie zmiezyli ??Co bedzie do tego potrzebne (mysle ze potrzebne przyzady znajde u siebie w garazu :)
    Przebieg to 253tys I jest orginalny licznik nie byl krencony bo mam udokumentowany przebiek auta.

zbyszek2404
    Filtr powietrza sprawdzalem i wyglada mi na ok
    W sumie mozliwe ze ten katalizator moze byc zapchany bo mi brzeczy i dzwoni...
    Ogolnie to mi auto jakos tak dziwnie buczy jak przyspieszam...silnik wyje a nie przyspiesza...juz sam nie wiem co to moze byc...
    A klekoczace zawory to od czego moga byc??
    Anonymous
    Anonymous  
    Anonymous
    Anonymous  
    pita1988
    Level 28  
    macie chyba racje
    Najpierw sprawdze ten katalizatorJesli to ne przez niego to dalej bede szukac przyczyny...pozdro
    Odezwe sie po sprawdzeniu kat.
    orzech9995
    Level 11  
    jak sprawdzisz ten katalizator to daj znac bo mam podobny problem w 2,0 tylko ze moj na wolnych obrotach chodzi niemrawo
    Nowik13
    Level 18  
    Mi zaczął dzwonić katalizator przy pewnych obrotach gdy wypaliła mi się uszczelka między kolektorem a wydechem.Właśnie dziś do tego doszedłem i założyłem post bo nie wiem z czego wykonać taką uszczelkę a jutro niedziela i wszystko zamknięte.A ja chcę jeździć :(

Moderated By robokop:

Najlepiej to z kitu okiennego chyba. Regulamin pkt. 8.1

pita1988
    Level 28  
    Taka uszczelke trzeba kupic