logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Broetje Energy Top 24CE. Opinie, awaryjność, koszty serwisu.

salob 07 Mar 2009 14:56 26328 7
REKLAMA
  • #1 6248426
    salob
    Poziom 10  
    Ocena: 27
    Witam,

prosiłbym wszystkich użytkowników o opinie - awaryjność, koszty serwisu, itp.
  • REKLAMA
  • #2 6277638
    mirrzo

VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 2608
    Średnia półka, ale ze względu na wysoki kurs EUR, "opieka" serwisowa dość droga.
    Konto firmowe:
    EURO-DOM
    Krótka, Elbląg, 82-300
  • REKLAMA
  • #3 6281407
    serwisant73
    Ocena: 1257
    To dobry produkt w swojej klasie a serwis wcale nie jest taki drogi.
  • REKLAMA
  • #4 6283663
    mirrzo

Ocena: 2608
    Robocizna na poziomie polskim, jednak firma mocno powiązana z kursem walut, więc części dość drogie. Kolega serwisant z Brotje mówił, że klienci narzekają na drogie części. On zresztą też.
    Konto firmowe:
    EURO-DOM
    Krótka, Elbląg, 82-300
  • REKLAMA
  • #5 6283810
    serwisant73
    Ocena: 1257
    To prawda ale idąc tym torem,można powiedziec tak:części do poloneza były tańsze niż części do audi.Decydując się na jakiś standart,trzeba godzic się na koszty obsługi.Serwisuję Broetje od 5lat z okładem i z własnych obserwacji mogę powiedziec,że nie jest to awaryjna marka,tak więc reasumując koszty eksploatacyjne są porównywalne do innych firm.
    A tak między nami serwisantami,kol.mirrzo jak każdy w tym zawodzie,wie doskonale na czym zarabiają producenci kotłów.Ale to już nie od nas zależy...
  • #6 8821521
    raport
    Poziom 11  
    Ocena: 6
    piec bezawaryjny mam go dwa lata i sprawuje się świetnie. koszty serwisu? 100 zł za przegląd i tyle

Zdania rozpoczynamy WIELKĄ literą
    mod - mirrzo
  • #7 8987900
    xsawery00
    Poziom 2  
    Ocena: 3
    Mam Energy top 24kW już 3 lata sprawuje się świetnie i jest oszczędny , zużycie gazu na poziomie 500m3 na dwa miesiące przy niskich temperaturach na zewnątrz i 190m2 do ogrzania. Optymalna nastawa 65 do 70stopni CO i 55stopni CWU. Temperatura wewnątrz 21,5 w dzień i 20 w nocy.
  • #8 9858669
    j0lene
    Poziom 1  
    Ocena: 5
    witam
    Xavery czy mógłbyś podać jakieś detale odnośnie mieszkania ( czy jest ocieplone, ile osób mieszka ) ...? Czy masz termostat z programatorem? Czy porostu ustawiasz tak jak napisałeś piec i tyle?
    Mam bowiem ten sam piec mieszkanie dużo mniejsze ( 78m2) 2-3 dorosłe osoby spalanie mojego pieca wynosi 300 m3 na miesiąc ( wiec chyba jest coś nie tak)....

Dziękuje za odpowiedz.
    Mam nadzieje ze temat nie jest juz martwy :-)
    Pozdr.

Podsumowanie tematu

✨ Broetje Energy Top 24CE to kocioł gazowy oceniany jako produkt średniej klasy, charakteryzujący się niską awaryjnością i dobrymi parametrami eksploatacyjnymi. Użytkownicy potwierdzają bezawaryjność urządzenia nawet po kilku latach użytkowania. Koszty serwisu są umiarkowane, jednak części zamienne bywają drogie ze względu na powiązanie z kursem euro. Robocizna jest na poziomie polskim, a przegląd serwisowy kosztuje około 100 zł. Zużycie gazu zależy od warunków i wielkości ogrzewanej powierzchni; przykładowo, dla domu o powierzchni 190 m² przy niskich temperaturach zużycie wynosi około 500 m³ gazu na dwa miesiące. Optymalne ustawienia kotła to temperatura CO 65-70°C oraz CWU 55°C. Wskazane jest stosowanie termostatów z programatorem dla lepszej efektywności. Ogólnie koszty eksploatacyjne są porównywalne do innych marek w tej klasie.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA