Ja bym się chciala dowiedzieć jak przyspieszyć mój nie pierwszej nowości komputerek... mam athlona 1ghz i plytę epox 8kha+ i pamięc kingston 256 ddr i to tyle co wiem o moim sprzęcie.. czekam na ciekawe sugestie:)
Czy wolisz polską wersję strony elektroda?
Nie, dziękuję Przekieruj mnie tambudda1980 napisał:a wiec kochanie jak chcesz podkrecic swojego atlonika to musisz wyjac swojego procesorka wziasc olowek grafitowy i odnalezc na na procku mostek o nazwie L1 (pierwszy z lewej) i nabazgrac pionowa kreske laczaca mostek ponizej(nie pamietam jaki to jest hehe) odrazu po tej modyfikacji powinno ci się podniesc albo odblokowac mnoznik jak wiesz oczym pisze??.Po tej operacji zegar powinien samoczynnie podniesc się o jakies 50Mhz a mnoznik powinien zostac odblokowany i to wsio!!!
Potem podnosisz stopniowo o 5Mhz zegar na zmiane z mnoznikiem i sprawdzajac czy dziala do momentu niestabilnej pracy systemu jak się jebie to zwiekszasz napiecie na zasilaczu jak jest oki to podnosisz wsio od poczatku az do skutku uzyskania jak najlepszego efektu .Powodzenia!!!
jak bedziesz miala jakies problemy skontaktuj się z chlopakami na www.mod-works.com tam na forum po zalogowaniu dowiesz się wszystkiego. powodzenia i pozdrawiam.Milego krecenia...(l o l)
budda1980 napisał:paste wystarczy ze sciagniesz na jakis kartonik i nalozysz ja zpowrotem a jak nie zmostkujesz mostkow to podnoszenie czegokolwiek w biosie nic ci nie da.Podnoszac cokolwiek w biosie bez odblokowania mnoznika nie da ci zadnego efektu.