logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak skonfigurować serwer na Windows 98 z Pentium 200 i 48MB RAM?

boolo1 19 Kwi 2004 01:32 1491 5
REKLAMA
  • #1 601389
    boolo1
    Poziom 11  
    WITAM

A więc chce postawic serwer pod win98 ten komp to pentium 200 48MB ram jakas tam grafa i 2GB twardziel dostęp do netu gwrantuje mu radiowa karta sieciowa WLAN. Do niego mają być podłączone dwa kompy kture mają korzystać z netu jednocześnie. Te dwa kompy mają być połączone z tym serwerem za pomocą kart sieciowych (nie posiadam Haba ani Swicza)
    ale mam wystarczającą ilość kart sieciowych. Niebardzo moge sobie poradzić z tymi ustawieniami w windowsie a więc gdyby mi ktoś napisał krok po kroku co mam zrobić to byłbym wdzięczny.

Na komputerach kture mają korzystać z netu jest WINXP prof. a więc morze jakiś inny win na ten serwer (mam do dyspozycji WIN 98se, ME, 2000prof. XPprof. z tym ze na WINXP to zamało ramu 48MB)

Chciałbym jeszcze podkreślić że prubowałem wyszukać w archiwum elektrody ale niczego konkretnie na ten temat nie znalazłem.

Z GÓRY DIZIĘKI
  • REKLAMA
  • #2 601553
    galazka
    Poziom 18  
    Ocena: 21
    pod win98 to np zasotsuj winrouta....albo na forum szukaj czesto powtarzajacy sie temat...
  • REKLAMA
  • #3 631950
    romarnetsc
    Poziom 11  
    a nie lepiej LINUX ??
  • REKLAMA
  • #4 635305
    cnota
    Poziom 12  
    romarnetsc napisał:
    a nie lepiej LINUX ??

świeta racja zwykłe freesco i działa to lepiej i szybciej niż 98- przetestowałem to i do 98 już nie wrócę
  • REKLAMA
  • #5 635306
    cnota
    Poziom 12  
    galazka napisał:
    pod win98 to np zasotsuj winrouta....albo na forum szukaj czesto powtarzajacy się temat...

testowałem ten programik i jak działał to działał ale jak mu coś " odbiło " to przestawało to tak pięknie "grać"
  • #6 636445
    Jacoinf
    Poziom 11  
    udostępnic polaczenia sie nie da jezeli sa rozne systemy wiec jedynym wyjsciem chyba jest zainstalowanie serwera proxy a jest ich w brud. ja kiedys stosowalem taki maly serwerek proxy "analogx" ale byly problemy z dostępem do ftp :( :D
REKLAMA