logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak odetkać zaschniętą głowicę w Epson Stylus Color 460? Sposoby na czyszczenie

mistrz.k2 19 Kwi 2004 16:50 1230 4
REKLAMA
  • #1 602176
    mistrz.k2
    Poziom 2  
    Niechce drukować

Najprawdopodobnie zaschnięta głowice( z rok czsu stała nie używana)
    Czy ktoś może mi opisac jak mogę ją jeszcze przywrócić do życia (podobno można - sposoby z ludwikem ?!)
  • REKLAMA
  • #2 602198
    ulyses
    Poziom 14  
    ja w swojej 640 przepychalem dysze strzykawka ze spirytusem, przytykana do kolkow w miejscach pojemnikow z tuszem... poza tym masz jeszcze opcje jak "czyszczenie glowicy" dzieki czemu tracac znaczna czesc tuszu przepychasz dysze glowicy....

opisz dokladniej swoj problem, bo moze to nie wina glowicy....

pozdr.
  • REKLAMA
  • #3 602472
    mistrz.k2
    Poziom 2  
    Dzieki za zainteresowanie!!!

Ona drukuje mi tylko czerwień, zrobiłem czyszczenie dyszy i nic (z soft-u)
  • REKLAMA
  • #4 603004
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #5 632751
    Voytas
    Poziom 14  
    mam Epson Stylu Color 460. moczylem glowiece 24 h w wodzie. potem przez pare minut cos drukowalo, ale potem znow przestalo. bralem na czyszczenie glowic i widze na tej gabeczce ze zostawia farbe (czarna), wiec farba chyba przechodzi przez glowice, ale nie nie chce drukowac. podobno mozna jakos zresetowac ta drukarke i wtedy moze by cos pomoglo. macie jakies programy serwisowe do tej drukarki
    EDIT:
    podlaczalem tez strzykawke z zmywaczem do paznokci w miejescie gdzie sie instaluje tusz, i bylo widac na glowicy w miejscu gdzie sa te otwory ze wyplywa zmywacz(prawie ze wszytskich)
    pomozcie gdyz potrzebuje tej drukarki bo musze sobie podrukowac sciagi, a matura juz za pare dni
REKLAMA