logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Czy warto naprawiać AE23 po wypadku z HDD? PCI i AGP nie działają

Itli 05 Gru 2002 20:41 1219 3
REKLAMA
  • #1 62706
    Itli
    Poziom 11  
    AE23 po wypadku z HDD ma następujace objawy: wszystkie PCI martwe, AGP 4x nie chodzi, zawiesza się przy wczytywaniu pulpitu ( tzn. czarne tło i tylko poruszająca się klepsydra myszy). Natomiast z Virge GX2 AGP 1x działa....czy ktos mi podpowie : złomowac czy jeszcze się bawić? inne elementy np. USB, audio integra sa ok, obsługa dysków tez. Prosze o poradę. Władam lutownica i miernikiem...natomiast nie grzebie w płytach głównych.
  • REKLAMA
  • #2 62741
    iNTELL
    Poziom 30  
    Ocena: 45
    Może to ci nic nie powie ale ja bym zakualizował bios, jak jesteś z Wrocka to ci to moge zrobić Gratis
  • REKLAMA
  • #3 62962
    Itli
    Poziom 11  
    dzięki za dobre chęci, wieczorem spróbuję pobawić się z biosem. A tymczasem wstawiłem sobie starego abita... koszmar :-(...bowiem zmusił mnie do pracy na 466
    do usłyszenia

a pytanie jest aktualne....czy ktoś miał taki wypadek?
  • #4 63217
    Itli
    Poziom 11  
    po wieczornej dłubaninie wyjaśniło się tyle że : karta graficzna padła, a na płycie padło tylko USB i to tak ciekawie że po wyłaczeniu w BIOSie i podpięciu innego kontrolera na PCI, niestety tak samo ... tzn. przy próbie instalacji sterownika mam śliczny niebieski ekran. Pytanie czy możesz mieć inny pomysł oprócz złomowania ;-)
REKLAMA