logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak uruchomić końcówkę mocy TDA2005 w Blaupunkt Bawaria C2 bez radia?

Villen 20 Mar 2009 06:27 1047 1
REKLAMA
  • #1 6306132
    Villen
    Poziom 21  
    Ocena: 509
    Witam kolegów,
    wpadło mi w ręce uszkodzone i mocno potrzaskane radyjko Blaupunkta takie jak w tytule. Do tego zakodowane. Rozebrałem je, wywaliłem mechanizm kasetowy i dobrałem się do reszty. W środku siedzą 2 płytki - większa na której znajduje się większość elementów radioodbiornika, przedwzmacniacz dla kaset i całe sterowanie, oraz druga, całkiem mała, na której znajdują się właściwie tylko końcówki mocy TDA2005, potencjiometry regulacyjne i gniazdo I/O samochodowe. Obie łączą się za pośrednictwem 9cio żyłowej taśmy. Oznaczenia kolejnych przewodów to:

LCD
    LCD
    D
    14V
    8.5V
    F .P
    L
    R
    GND

Jeśli obydwie są połączone, to po podaniu sygnału audio do L i R końcówka mocy działa bez problemu, mimo zakodowanego radioodbiornika. Jednak po odcienciu jednej części od drugiej już nie.
    Domyślam się że należałoby coś z czymś zewrzeć, żeby jedno działało bez drugiego, jednak boję się strzelać w ciemno - końcówka by mi sie przydała ;)
    Szukałem schematów tego radyjka w sieci, ale nic nie znalazłem :(

Czy ktoś może orientuje się co należałoby zrobić (domyślam się że coś trzeba z czymś zewrzeć, obstawiałbym zakończenia D i F .P) żeby uruchomić końcówkę niezależnie od całej reszty?
  • REKLAMA
REKLAMA