logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Pralka SIEMENS Family 2084 - nie wiruje, nie wypompowuje wody, schemat?

Student 21 Kwi 2004 21:06 6490 4
REKLAMA
  • #1 606129
    Student
    Poziom 17  
    Ocena: 78
    Mam Siemensa Family 2084 ok. 5 lat, i właśnie coś siadło, nie przechodzi do wirowania, wody nie wypompowuje.... Czasem po wyłączeniu, odczekaniu kilku minut i pokręceniu na wirowanie w innym programie załapie i zakończy program... Co może być? Słyszałem, że Siemens i Bosch mają podobną konstrukcję, czy ten mój model ma odpowiednik Boscha? MOże ktoś wie, gdzie szukać schematu?
    Pozdr.
  • REKLAMA
  • #2 606455
    axxx
    Specjalista AGD
    Ocena: 1716
    W@itam
    Wskoczyles na 3 tematy ,ale sprawdz w pierwszej kolejnosci filtr,droznosc przewodow odplywowych,a potem pompe,a pozniej obadamy co dalej.
  • REKLAMA
  • #3 607577
    Student
    Poziom 17  
    Witam, dzięki za zainteresowanie...
    Wskoczyłem na tylko trzy tematy, a przejrzałem dziesiątki... :)
    Znalazłem dziś instrukcję obsługi, tam ta usterka jest przewidziana, każą wyczyścić pompę odpływową... jest tam też filtr pod osłoną na dole, którego czyszczenie jest obowiązkiem użytkownika....
    Cóż, mam nadzieję, że panika była jednak przedwczesna i po czyszczeniu pompy i filtra wsio budziet okiej :)
    Dzięki i pozdr.
  • REKLAMA
  • #4 608202
    elektryk2000
    Specjalista urządzeń chłodniczych
    Ocena: 576
    obawiam sie ze jednak "wsio nie budziet okiej", takie objawy wskazuja na pompe ale obys mial szczescie - sprobuj oczyscic ten pseudo-filtr ;)
  • #5 612473
    Student
    Poziom 17  
    Wyczyściłem pompkę (kupa patyków, guziki itp.) i wsio jest okiej - na szczęście. Dzięki za zainteresowanie. :)
    Pozdr.
REKLAMA