logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Podwójne naliczenie opłat za pakiety internetowe TPSA - jak to wyjaśnić?

tomik 22 Kwi 2004 20:11 1952 11
REKLAMA
  • #1 607642
    tomik
    Poziom 17  
    Ocena: 4
    Witam!!

Ponieważ już raz miałem ogromne problemy z TPSA i od tamtego czasu chciałbym daleko obchodzić tą firmę niestety jestem skazany na TP i kolejny raz firma ta próbuje mnie zdenerwować :evil: Proszę osoby, które pracują w TPSA o dokładne przeczytanie mojego postu i przejrzenie zdjęcia rachunku, który dzisiaj do mnie przyszedł.
    Proszę też o dokładne wytłumaczenie, dlaczego tak jest i czy jest sens to reklamować. Jak znam życie pewnie i tak racja będzie po stronie TP :x

Ok. no to może od początku opisze, co i jak.
    Od roku 2003 łączyłem się z Internetem przez pakiet 15 godzinny. Postanowiłem powiększyć do 45 godzin. Poszedłem, więc do najbliższego Telepunktu i tam zrobili tak zwaną migrację z 15 na 45 godz. Aktywacja nowego pakietu mała być od pierwszego kwietnia, więc jeszcze w marcu miałem do dyspozycji 15 godzin.

Dzisiaj otrzymałem rachunek. Nie wiadomo, na jakiej podstawie na rachunku policzone jest za DWA pakiety 15 godzin i 45 godzin!! Rozumiem, że za pakiet płaci się z góry, bo tak właśnie wynika z regulaminu TP. Dlatego na tym rachunku według mnie powinna być jedna cena za pakiet 45 godzin a nie dodatkowo za 15 skoro ja już tego pakietu przecież NIE MAM, bo zrezygnowałem!! No naprawdę jak tak można mącić!!

Zrobiłem skan tego rachunku i proszę go dokładnie obejrzeć:
    http://www.djbobo.pl/c/rachunek_tpsa_22_04_2004.gif

Wiem jedno, że i tak zapłacę to 190zł, choć nie wiem, za co ale chcę mieć przynajmniej pewność, że w następnych miesiącach nie będą mi naliczane podwójne pakiety.

Proszę o odpowiedź, bo ja naprawdę nic z tego nie rozumiem...

Dziękuję i pozdrawiam
    Tomasz W.
  • REKLAMA
  • #2 607762
    teodor
    Poziom 16  
    Ocena: 13
    Pakiety ryczałtowe obejmują okres od 1 marca do 30 kwietnia, więc 2 miesiące. Płacisz za pakiet 15h z marca i pakiet 45h z kwietnia. No chyba że już zapłaciłeś za marzec. Sprawdź poprzedni rachunek może nie płaciłeś za pakiet z góry ( ja nie płaciłem z góry)
  • #3 607790
    tomik
    Poziom 17  
    Oczywiście płaciłem, co miesiąc za 15 godzin i za marzec też zapłaciłem. Policzyli mi jakby dwa razy za 15h.
  • REKLAMA
  • #4 607894
    teodor
    Poziom 16  
    Ocena: 13
    Jeżeli na poprzednim rachunku masz pozycję "PAKIET RYCZAŁTOWY za okres 01.03.2004-31.03.2004" to reklamuj.
  • #5 607999
    leszek65
    Poziom 16  
    Ocena: 2
    Witaj !
    Za pakiety płaci się z góry, a przynajmniej płacono kiedy ja miałem podobny problem.Pod koniec 2003r zrezygnowałem z pakietu 5 godz. , zastrzezenia 0-700 , kilku usług dodatkowych oraz zmieniłem abonament na tzw "socjalny"
    I nic ....Dalej płaciłem po staremu!!!! kilka reklamacji w Błękitnej Linii....I dalej po staremu !!!! Na szczęcie rezygnacje z pakietu miałem w formie pisemnej . Przestali naliczać za pakiet ale pozostałe usługi po staremu !!!!
    Usiłowali mi wmówić ,że nic nie zmieniałem albo,że to dopiero od przyszłego miesiąca. Kiedyś zadzwoniłem i poprosiłem o podanie od kiedy zmiany zapisane są w komputerze.Wszystko było OK, wiedzielli o wszystkim-ale ja płaciłem przez trzy miesiące zawyżone rachunki, za usługi z których zrezygnowałem !!!! Pomogła dopiero pisemna reklamacja.
    To skandal !!! A "Błękitna Linia" jest bardziej żałosna niz reklamy TPSA....
  • REKLAMA
  • #6 608448
    tomik
    Poziom 17  
    leszek65 napisał:
    Witaj !
    Za pakiety płaci się z góry, a przynajmniej płacono kiedy ja miałem podobny problem.Pod koniec 2003r zrezygnowałem z pakietu 5 godz. , zastrzezenia 0-700 , kilku usług dodatkowych oraz zmieniłem abonament na tzw "socjalny"
    I nic ....Dalej płaciłem po staremu!!!! kilka reklamacji w Błękitnej Linii....I dalej po staremu !!!! Na szczęcie rezygnacje z pakietu miałem w formie pisemnej . Przestali naliczać za pakiet ale pozostałe usługi po staremu !!!!
    Usiłowali mi wmówić ,że nic nie zmieniałem albo,że to dopiero od przyszłego miesiąca. Kiedyś zadzwoniłem i poprosiłem o podanie od kiedy zmiany zapisane są w komputerze.Wszystko było OK, wiedzielli o wszystkim-ale ja płaciłem przez trzy miesiące zawyżone rachunki, za usługi z których zrezygnowałem !!!! Pomogła dopiero pisemna reklamacja.
    To skandal !!! A "Błękitna Linia" jest bardziej żałosna niz reklamy TPSA....

No i tutaj mamy kolejny przykład jak TPSA potrafi oszukiwać ludzi i robić z nich totalnych matołów. Ile to jeszcze będzie trwało??!! Kiedy wreszcie pojawi się konkurencja. Nie wiem, po co zrobili tą "Błękitną Linię" skoro ludzie, którzy tam siedzą kompletnie NIC nie wiedzą!! Totalny bałagan i nic więcej!! :x

Wracając do mojego problemu. Proszę kolegę "teodor" i innych o zapoznanie się z poprzednimi rachunkami z przed dwóch miesięcy, bo ja naprawdę nic już z tego nie rozumiem. Czy w końcu jest jakaś pomyła czy to tak ma być. Tak na "chłopski" rozum to przecież nie powinno być sytuacji gdzie trzeba płacić dwa pakiety naraz - to przecież logiczne. Skoro zrezygnowałem z 15h to nie mogę nada za to płacić. :evil:

Oto link do rachunku z 01.01.2004r.
    http://www.djbobo.pl/c/rachunek_tpsa_01_01_2004.gif

A tutaj link do następnego z 01_02_2004r.
    http://www.djbobo.pl/c/rachunek_tpsa_01_02_2004.gif

I jeszcze jedno gdybym chciał to reklamować to gdzie? Mogę to zrobić w najbliższym Telepunkcie czy w Krakowie tam gdzie wysyłają te rachunki??

Dziękuję serdecznie
    Tomasz
  • #7 608459
    Tdv
    Poziom 34  
    Ocena: 53
    tomik: to nie jest tak, że ludzie z błękitnej linii nic nie wiedzą, oni po prostu nic nie mogą!!! Choćby mieli najlepsze chęci żeby Ci pomóc to nie mogą. Taka jest polityka TP S.A. okradają (proponuję poczytać inne wątki na ten temat) w biały dzień ludzi i mają wszystkich głęboko w d..... Moim zdaniem Telekompromtacją Polską powinny się zainteresować odpowiednie służby panstwowe - niestety w większości urzędnicy w tym kraju też są zajęci przekrętami i dlatego jest jak jest.
  • #8 608542
    tomik
    Poziom 17  
    Tdv napisał:
    tomik: to nie jest tak, że ludzie z błękitnej linii nic nie wiedzą, oni po prostu nic nie mogą!!! Choćby mieli najlepsze chęci żeby Ci pomóc to nie mogą. Taka jest polityka TP S.A. okradają (proponuję poczytać inne wątki na ten temat) w biały dzień ludzi i mają wszystkich głęboko w d..... Moim zdaniem Telekompromtacją Polską powinny się zainteresować odpowiednie służby panstwowe - niestety w większości urzędnicy w tym kraju też są zajęci przekrętami i dlatego jest jak jest.

Oczywiście nie mam pretensji do ludzi, którzy pracują w "Błękitnej Linii" trochę mnie poniosło. Jedno jest pewne nikt ani nic nie zdoła jeszcze przez kilka lat (albo może nigdy) powstrzymać TPSA. Nadal ludzie będą się na nich złościć a oni będą to mieli gdzieś. Pieniądze, pieniądze i jeszcze raz pieniądze za wszelką cenę to jest głównym celem TP. :evil:
  • #9 608896
    tomik
    Poziom 17  
    I jak Panowie?? Co o tym wszystkim myślicie?
  • REKLAMA
  • #10 608952
    leszek65
    Poziom 16  
    Ocena: 2
    Witam ponownie !
    Zdzwoń jednak na" Błękitną" jeżeli telefon jest na Ciebie i wyjaśnij swój problem.Wyjaśniaj tak długo aż zrozumiesz i otrzymasz rzeczową odpowiedź.Oni też przyjmą relamację.Zanotuj sobie nazwisko operatora ,datę i godzinę.Możesz zarejestrować rozmowę albo powiedzieć ,że jest rejestrowana przez Ciebie.Zapytaj o czas realizacji tej reklamacji.Jeżeli nie przyniesie to skutku w określonym terminie,lub masz kilka takich telefonów już za sobą, to napisz reklamację pisemną z załączonymi kopiami rachunków.Ja zostawiłem swoją w najbliższym Telepunkcie,kopię z potwierdzeniem zachowałem dla siebie.W TPSA zareagowali dopiero na to pismo.Z "Błękitnej" nic do nich przez 3 miesiące nie dotarło !!!
    Ciekawe ile by mi doliczyli odsetek za 3 miesiące, gdybym to ja nie płacił?
    Chyba tylko pani Czubówna jest zachwycona....ale czego nie robi się dla kasy!
  • #11 608957
    hefid
    Spoczywaj w Pokoju
    Ocena: 6157
    A hasło TPSA "**************". Wielu moich znajoych miało z nimi problemy, jeszcze nikt nie wygrał i właśnie po to /jak w haśle/ zrobiono Błękitą Linię.

wypowiedz zmieniono
    Picia
  • #12 609568
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczy podwójnego naliczenia opłat za pakiety internetowe TPSA (obecnie Orange). Użytkownik zgłasza problem z rachunkiem, na którym widnieją opłaty za dwa pakiety: 15-godzinny i 45-godzinny, mimo że dokonał migracji z pakietu 15-godzinnego na 45-godzinny z aktywacją od 1 kwietnia. W odpowiedziach wyjaśniono, że pakiety ryczałtowe są rozliczane z góry za pełny miesiąc, więc opłata za 15 godzin dotyczy marca, a za 45 godzin kwietnia. Jeśli jednak użytkownik zapłacił już za pakiet marcowy, a na rachunku pojawia się ponownie, należy złożyć reklamację. Wskazano, że reklamacje najlepiej składać pisemnie w Telepunkcie, dołączając kopie rachunków i notując szczegóły kontaktu z Błękitną Linią TPSA. Użytkownicy podkreślają, że obsługa Błękitnej Linii często nie ma możliwości rozwiązania problemów z naliczeniami, a polityka firmy utrudnia skuteczne reklamacje. Zaleca się dokładne sprawdzenie poprzednich rachunków oraz konsekwentne dochodzenie swoich praw poprzez reklamacje pisemne. Dyskusja ilustruje typowe problemy z rozliczeniami pakietów internetowych TPSA i trudności w komunikacji z operatorem.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA