logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

TPSA SDI - brak opłat po zakończeniu umowy, co robić?

DoctorX 17 Maj 2006 20:58 2296 8
REKLAMA
  • #1 2635962
    DoctorX
    Poziom 23  
    Ocena: 31
    Hmm...w sumie to na razie problemu nie ma bo jest ok.ale co się może stać?
    Od czasu jak się skończyła umowa to mam internet przez SDI a pieniędzy nie zabierają...a jak się kapną? co radzicie?
  • REKLAMA
  • #2 2636254
    Witold5
    Poziom 32  
    Ocena: 728
    Jezeli czujesz,że jesteś nie w porządku lepiej sam się dopomnij.Miałem kiedyś "TV Wizja" przez rok,po roku zdałem dekoder-rozwjązałem umowę.Wyobraź sobie prawie po pięciu latach przypomniało im się,że o dwa miesiące ogłądałem dłużej kanał HBO który miałem miec darmo przez trzy miesiące a ogłądałem pięc miesięcy.Sprawę wygrałem,ale krętów i nerwów trochę było.To musisz sobie przekalkulowac.Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #3 2641204
    DoctorX
    Poziom 23  
    no właśnie,miałem zrobione stałe zlecenie z banku i dopiero niedawno się kapnąłem że mi tego nie ściągają,a z TPSA przychodziły mi rachunki tylko za telefon których nawet nie otwierałem bo wszystko się przez bank spłacało automatycznie...teraz albo jestem szczęściarzem,ale mogę niedługo być wielki pechowcem ? ;o( z tego co wiem można zamienić na DSL-a w promocji,ale jeszcze nie wiem jakiego wybrać...
  • REKLAMA
  • #4 2641242
    zuhjk
    Poziom 22  
    Ocena: 28
    No ku..a , żebym ja opłacał automatycznie z banku to mialbym tyły na kilkaset złotych. To zawyżone rachunki, reklamacje uznane przez tpsa ( mam na piśmie a jakże) + następne kilkaset co nie uznali sami dobrowolnie ale jak rzecznik do spraw konsumenta wniósł pismo to uznali. Jak miałem dsl to nie mogłem doprosić się o naliczanie, dopiero po trzech miesiącach zacząłem dostawać rachunki regularnie. Znam jednego co miał neostradę i nie było rachunków przez rok, potem sam przestraszył sie upływającego czasu i zapłacił. SDI może lepiej wymień na dsl małego to i tak lepiej niż SDI i podzielić można. Czytaj co w umowie po zakończeniu, czy ulega przedłużeniu i czy należy ją wypowiedzieć przed końcem okresu, od tego dużo zależy. E długo by piasać.
  • REKLAMA
  • #5 2641671
    dwurazowy
    Poziom 22  
    Ocena: 12
    Mój kolega miał ponad 2 lata neo bez faktur i bez konsekwencji. Wyłączyli dopiero jak zaczęła mu szwankować linia telefoniczna i musiał to zgłosić do TPSA.
  • #6 2648685
    jaroslawk
    Poziom 21  
    Ocena: 13
    Zgodnie z regulaminem TPSA, mogą Ciebie obciążyć fakturą VAT za ostatni rok
  • #7 2648971
    Bogdanor
    Poziom 27  
    Ocena: 32
    tak, takie prezenty sa nagminne wyglada na to ,a juz myslalem ze jestem odosobnionym przypadkiem :
    W maju zeszlego roku (2005) chcialem przejsc na tanszy abonament neostrady, udalem sie w tym celu do odpowiedniego dla mnie telepunktu, po rozmowie dowiedzialem sie ze nie da sie ot tak przejsc na tanszy abonament (na drozszy-bez problemu) musze w tym celu zrezygnowac calkiem z neostrady i ponownie zamowic -tanszy juz pakiet. Tak tez zrobilem , napisalem ze rezygnuje z neostrady i odpowiednie papiery zlozylem w tymze punkcie. Zostalem poinstruowany ze jak tylko odlacza mi neo to bede mogl zlozyc zamowienie na nowa tansza neostrade. Wrocilem do domu podlaczylem kompa i wszystko gra neo jest wiec dobrze, myslalem za dwa 3 dni odlacza mi, i zloze wtedy nowe zamowienie. Czekalem tak kilka tygodnii, neo caly czas dzialalo bez zarzutu, wiec pomyslalem sobie -ah pewnie olali moje podanie zagubili, komputer sie zawiesil ..itp. w sumie po jakims czasie pogodzilem sie z tym, dostalem podwyzke .. i tralala.. niech juz bedzie ta opcja.. olalem tez. Teraz najlepsze, rachunki w tepsie placi zona, kobieta atechniczna wyczulona tylko na nadmierne pieniadze, takze nie wczytywala sie co bylo napisane na rachunku (czy byla opcja neostrady) - po prostu placila je. Teraz dzis rano (13 stycznia 2006) wlaczam kompa-neo nie dziala blad 605... dzwonie zezlony na infolinie..a tam mi mowia jak to przeciesz pan od maja 2005 nie ma neostrady... argh... no tak mysle fajnie , nie kitowalem i powiedzialem babce ze mialem do dzisiaj rana...babka ze to nie mozliwe bo przeciesz juz w maju skladalem prosbe o odlaczenie... wytlumaczylem jej wszystko jak tu napisalem, ona na to ze absolutnie nie bede obciazony zaleglymi rachunkami bo to ich wina,.. i ze moge zlozyc teraz zamowieni na neo w promocji 1zl na pol roku potem 60zl.,(128kb/s)tak tez zrobilem..
  • #8 2649992
    v1000
    Poziom 11  
    Ocena: 2
    witam

mialem taki sam przypadek, tpsa zalozyla mi SDI podpisalem umowe na 2 lata przez te dwa lata nie przyslali mi ani jednej faktury , po dwoch latach przypomnialo im sie o mnie no i przyszla fakturka na Wielkanoc skromne 2700zl do zaplaty, to z czego sie ciesze ze ublagalem tpsa ze rozlozyli mi to na raty bez odsetek.

Pozdrawiam
  • #9 2652008
    DoctorX
    Poziom 23  
    a to niefart,mogę mieć troubla teraz jak się do nich odezwe to źle a jak nie to bedzie pewnie jeszcze gorzej...grrrr....albo ktoś z tepsy mnie teraz namierzy na elektrodzie i za moją głowę dostanie awans ;) mam stałe IP jestem łatwym celem...

Podsumowanie tematu

✨ Po zakończeniu umowy na internet TPSA SDI użytkownicy zgłaszają brak naliczania opłat, co budzi obawy o przyszłe zobowiązania finansowe. W regulaminie TPSA przewidziana jest możliwość obciążenia fakturą VAT za okres do roku wstecz. Praktyki firmy obejmują opóźnione wystawianie rachunków, a nawet naliczanie opłat po długim czasie użytkowania bez faktur, co potwierdzają przypadki użytkowników z wieloletnim brakiem rozliczeń i późniejszymi wysokimi kwotami do zapłaty. Zaleca się dokładne czytanie umowy, zwłaszcza warunków dotyczących automatycznego przedłużenia i konieczności wypowiedzenia. Wskazane jest rozważenie zmiany usługi na DSL (Neostrada) w promocji, która jest bardziej stabilna i umożliwia podział łącza. Automatyczne płatności z banku mogą ukrywać brak naliczania opłat, co może prowadzić do niespodziewanych długów. W przypadku problemów z rozliczeniami pomocne są reklamacje i interwencje rzecznika konsumentów.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA