logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Eagle 11.e - Jak automatycznie wstawić przelotki na jednostronnej płytce?

nadir16 23 Kwi 2004 21:46 1970 5
REKLAMA
  • #1 609428
    nadir16
    Poziom 2  
    Cytat:
    Mam Problem...
    Po tym jak doszedłem jak robi się jednostronną płytkę i wcisnęłem aby automatycznie zrobiły się ścieżki pozostało kilka żółciutkich linii... co ja mam z nimi uczynić?? Jak zrobić przelotkę albo najlepiej jak zrobić, żeby przelotki same się wstawiały?? Kombinowałem z VIA ale to jakoś nic nie dało... no chyba, że źle kombinowałem... :?:
    Proszę o szybką pomoc... :(

(nie tak ma wyglądac końcowe ustawienie elementów...chciałem zobrazować problem...)
  • REKLAMA
  • #2 610118
    mierny_electronic
    Poziom 11  
    a ja mam problem, bo wogóle nie wiem jak się robi taką ładną płytkę, jakie pokazują w demo eagle'a (jak klikam, by mi utworzył schemat, to mam same żółte linie) - napiszesz, jak zrobiłeś tą płytkę :?:
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #4 610472
    ACULA
    Poziom 34  
    Ocena: 112
    a ja proponuję zacząć najpierw od nauki podstaw, czyli słownictwa
    po kliknięciu nie tworzy się schemat
    nie wiem czy przelotki są omówione w opisie ale było juz na ten temat sporo postów, rysując ścieżkę musisz przejść na chwię na drugą warstwę pociągnąć ścieżkę i wrócić do pierwszej i zworka gotowa ;)
  • REKLAMA
  • #5 610592
    nadir16
    Poziom 2  
    No tak... tylko jak przejść na tę drugą stronę??

a co do tworzenia tych płytek to klika się na przycisk auto, ustawia parametry i łączy się automatycznie... później dokonuje się korekty... oczywiście pierw tzreba przenieść elementy na taki biły obszar (płytkę) jeśli chcesz jednostronną płytkę to w opcji 1 top ustawiasz "N/A" a w opcji 16 buttom "*" wtedy dość dobrze wychodzi, a jeszcze wcześniej zaznaczasz cały obszar aż Ci się elementy podświetlą i klikasz w Tools--->Ratsnes wtedy się zmniejsza ilość żółciutkich linni (działa to w najnowszej wersji producenta, bo w innych wersjach jak klikałem to nie widziałem różnicy...)
  • #6 611084
    mierny_electronic
    Poziom 11  
    serdecznie thx - w takim razie w ciągu najbliższych dni opublikuje schemat na elektrodzie
REKLAMA