logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak rozdzielić sygnał C+ na 2 TV z konwerterem twin i splitterem?

fileiro 31 Mar 2009 08:56 1692 4
REKLAMA
  • #1 6356652
    fileiro
    Poziom 2  
    Witam,
    proszę o pomoc w następującej sprawie:
    chcę rozdzielić sygnał C+ na 2 telewizory z podziałem uprawnień za pomocą splittera. Posiadam konwerter twin. I teraz moje pytanie: Czy mogę przy antenie dać diseq dalej puścić jeden kabel a później rozgałęźnik TV do dekoderów? Z góry dziękuję za pomoc.
    Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 6356810
    luka80
    Poziom 12  
    Ocena: 4
    nie bardzo rozumiem gdzie ten diseqc chcesz podłączyć, nie napisałeś tego, co do konwertera twin to muszą iść dwa kable, jeden do jednego tunera drugi do drugiego (od konwertera) nie rozumiem jaką rolę ma spełniać w tym diseqc?
  • REKLAMA
  • #3 6356846
    fileiro
    Poziom 2  
    chciałbym dowiedzieć się czy na pewnym odcinku mogę puścić sygnał od konwentera twin do dekoderów jednym kablem - i wyobrażałem sobie że przy antenie będzie diseq (żeby podłączyc jeszcze drugi konwenter jako zez) później jeden kabel dalej rozgałęźnik na dwa kable i do dekoderów.
    Czy może jedynym rozwiazaniem są dwa osobne kable na całej trasie od konwentera twin do dekoderów.
  • REKLAMA
  • #4 6356931
    @Kamil
    Poziom 23  
    Ocena: 96
    Nie można zsumować w ten sposób sygnału, jedynie co mógłbyś zsumować to analogowy z cyfrowym. Muszą iść dwa przewody. Pozdrawiam
  • #5 6356951
    Doominus
    Poziom 34  
    Ocena: 390
    fileiro napisał:
    chciałbym dowiedzieć się czy na pewnym odcinku mogę puścić sygnał od konwentera twin do dekoderów jednym kablem - i wyobrażałem sobie że przy antenie będzie diseq (żeby podłączyc jeszcze drugi konwenter jako zez) później jeden kabel dalej rozgałęźnik na dwa kable i do dekoderów.
    Czy może jedynym rozwiazaniem są dwa osobne kable na całej trasie od konwentera twin do dekoderów.

Disqc służy do przełączania miedzy konwerterami ustawionymi na różne satelity.

Ty potrzebujesz konwertera multiband , dopiero on potrafi zsumować a potem rozdzielić sygnał. Inna nazwa to stacker i destacker , multiband to kompletny zestaw w jednym pudle.
    Tu masz najtańszego
    http://www.hollex.pl/index.php?page=prod&kat=48&id=855
REKLAMA