logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Schemat wzmacniacza UHER z końcówkami mocy STK 4048XI - poszukiwany

bonday5 25 Kwi 2004 00:46 1312 4
REKLAMA
  • #1 611248
    bonday5
    Poziom 12  
    mam wzmacniacz UHER na dwóch stk 4048XI czy ma ktos do niego schemat , wypaliły się mi końcówki mocy (zresztą jak już wspominałem wcześniej), nie czciałbym znowu je wypalić bo słyszłałem że nawet najmniejszy niepożądany trzask może je spalić ( zresztą już tak miałem)
    na drugą pomyłke nie moge se pozwolić
    Prosze o schemat tego wzmacniacza, nie posiada on żadnego opisu (sama końcowka mocy bez jakiejkolwiek regulacji, ma na panelu dwa wskażniki mocy i to wszystko)
  • REKLAMA
  • #2 611326
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #3 611892
    micho a
    Poziom 35  
    Ocena: 138
    jeśli już chcesz przerabiać bo stk rzeczywiście delikatne są :( to zmierz napięcie zasilania moc trafa i poszukaj sobie jakiegoś schematu
    jeżeli zaś chcesz wstawić takie same końcówki to wstaew w miejsce starych ostrożnie lutuj żeby nie przegrzać uziemij łape o kaloryfer :D żeby nie było ładunków statycznych upewnij sie że w wzmaku nie ma napięcia i lutuj jescze uważając żeby nie porobić zwarć chyba że cś jescze jest spalone bądż brakuje czegoś wtedy rzeczywiście potrzebny tobie jest schemat
  • REKLAMA
  • #4 614400
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #5 614771
    bonday5
    Poziom 12  
    dzieki za pomoc , ale ja właśnie nie sprawdziłem kondziorów i kilka tranzystorów i włożyłem końcówki i sie pozły walić]
REKLAMA