logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Motorola L6 nie włącza się po zdjęciu simlocka, problem z bootloaderem

ostry111 07 Kwi 2009 13:31 1007 9
REKLAMA
  • #1 6384431
    ostry111
    Poziom 13  
    otoz ww telefon, UBL i proba zrobienia locka bez TP, wg programu moża, ale niestety wywalilo i bład, wiec postawiem ją z TP i zrobiłem locka, na koncu kominikat że OK. i zaczeły sie schody, tel sie nie włąncza, boot loader ni wskakuje, nie moge niz wrzucic ani nawet Erase nie chce ruszyc, zarowno pod UBL jak i P2K_Easy_tool. tel wykrywany tylko z TP i na tym koniec .
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 6384819
    ostry111
    Poziom 13  
    probowałem robic repair, ale error wywala... najgorsze es to ze nie moge zapisywac, a zczytywac moge...probowalem juz wrzucac flasha i bootloadera przez RSD, P2K_Easy_Tool_v37 i UBL i za kazdymr azem wywala mi bład przy erase
  • #5 6384833
    ostry111
    Poziom 13  
    tylko z TP, w innym przypadku po podlaczniu albo jej nie widzi albo nie rozpoznano urzadzanie USB
  • #6 6384850
    sim
    Poziom 28  
    Ocena: 7
    Na przyszłość simlocka z L6 UBL-em rób na raty czyli enter blank, unlock i leave blank ( leave czasem trzeba powtórzyć) i na pewno pójdzie bez klopotów.
    Do naprawy tp nie był potrzebny. Nie wiem w jaki sposób robiłeś tp, jeśli źle, to mogłeś mechanicznie uwalić telefon. Mozna jeszcze sprobować naprawić smartclipem, który potrafi czasem postawić taki telefon..
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #8 6384859
    ostry111
    Poziom 13  
    motka jest totalne nemo. bootloader tez nie odpala
  • #10 6384891
    ostry111
    Poziom 13  
    pod blacha. ale tylko naroznik blachy sciety, plyta nie ruszona i zanim cokolwiek robilem porzadnie wyczyszzconye czyli tak jak zwykle i nigdy nei bylo problemu

Podsumowanie tematu

✨ Problem dotyczy telefonu Motorola L6, który po zdjęciu simlocka i próbie ponownego zablokowania bez użycia TP (testpoint) przestał się włączać, a bootloader nie uruchamia się. Telefon jest wykrywany tylko w trybie TP, natomiast próby naprawy poprzez erase, flashowanie bootloadera i epromu za pomocą narzędzi UBL, P2K Easy Tool oraz RSD kończą się błędami. Użytkownik nie może zapisywać danych, jedynie odczytywać. Zalecenia obejmują wykonywanie simlocka etapami (enter blank, unlock, leave blank) za pomocą UBL bez konieczności użycia TP, gdyż niewłaściwe wykonanie TP mogło uszkodzić telefon mechanicznie. Proponowane jest także użycie SmartClip do naprawy. Telefon po podłączeniu poza trybem TP jest niewidoczny lub rozpoznawany jako nieznane urządzenie USB. Bootloader i ekran pozostają całkowicie nieaktywne.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA