logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Opera - jak zapisać na stałe hasła i loginy do stron www?

Shel 10 Kwi 2009 06:52 18502 6
REKLAMA
  • #1 6395739
    Shel
    Poziom 27  
    Ocena: 60
    Witam, jak w temacie, a problem jest taki: aby otworzyć dostęp do niektórych stronn www (supportu) muszę za kazdym razem podłączać urzędzenie by przy zalogowaniu zweryfikować nazwę użytkownika i hasło, potem mogę już normalnie pracować (bez urządzenia) do momęntu zamknięcia opery, czy innej przeglądarki.
    Czy da radę na stałe zapisać gdzieś te dane i jak to jest rozwiązane - z góry dzięki...
  • REKLAMA
  • #2 6396658
    pawelw2991
    Poziom 11  
    Ocena: 5
    Witam, nie jestem pewny, ale chyba opera przechowuje hasła w pliku: "wand.dat".
    Jeśli masz system na partycji C szukaj pliku w tym folderze:

C:\Documents and Settings\nazwa użykownika\Dane aplikacji\Opera\Opera\profile
  • REKLAMA
  • #3 6396924
    Shel
    Poziom 27  
    pawelw2991 napisał:
    Witam, nie jestem pewny, ale chyba opera przechowuje hasła w pliku: "wand.dat".
    Jeśli masz system na partycji C szukaj pliku w tym folderze:

C:\Documents and Settings\nazwa użykownika\Dane aplikacji\Opera\Opera\profile

Hmm, ok ale jak go przedytować by wyciągnąć potrzebne hasło i zapisać je tam na stałe - jak to jest organizowane?
  • #4 6397019
    DriverMSG
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 4880
    Shel napisał:
    Witam, jak w temacie, a problem jest taki: aby otworzyć dostęp do niektórych stronn www (supportu) muszę za kazdym razem podłączać urzędzenie

Jakie ?
  • REKLAMA
  • #5 6400619
    Shel
    Poziom 27  
    DriverMSG napisał:
    Shel napisał:
    Witam, jak w temacie, a problem jest taki: aby otworzyć dostęp do niektórych stronn www (supportu) muszę za kazdym razem podłączać urzędzenie

Jakie ?

Mam programator Labtool za każdym razem jak chcę wejść na support producenta muszę go podłączać, potem dopóki nie zresetuję komputera nie muszę już go z powrotem podłączać, a bieganie z laptopem mnie drażni ;0
  • REKLAMA
  • #7 6402523
    Shel
    Poziom 27  
    Hmm, po co mam podawać stronę?
    Jest to podobnie zrobione jak w przypadku programatorów GSM z dostępem do aktualizacji, ale jak?

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik pyta, jak zapisać dane logowania (hasła, loginy) w przeglądarce Opera dla stron internetowych, które wymagają podłączenia urządzenia (programatora Labtool) do jednorazowej weryfikacji dostępu przy uruchomieniu przeglądarki. Problem polega na konieczności ponownego podłączenia urządzenia po każdym zamknięciu i otwarciu Opery, mimo że dostęp utrzymuje się bez urządzenia do momentu zamknięcia przeglądarki. Użytkownik szuka sposobu na trwałe zapisanie danych lub ominięcie wymogu sprzętowego. Wspomniano o pliku `wand.dat`, w którym Opera przechowuje hasła, ale nie przedstawiono rozwiązania problemu zależności od sprzętu. Problem jest porównywany do mechanizmów dostępu w programatorach GSM. Dyskusja nie przyniosła rozwiązania omijającego wymóg sprzętowy.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA