logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

HP5000N - Nie drukuje wielu kopii na Windows Vista Home

mmgryc 15 Kwi 2009 17:15 1888 10
REKLAMA
  • #1 6417733
    mmgryc
    Poziom 22  
    Ocena: 17
    Witam,
    mam problem polegający na tym że nie mogę wydrukować 2 i więcej kopii naraz - przy wyborze ilość kopii w menu drukowania. Dotyczy to kazdego programu jaki mam.
    Czy może być to problem systemu czy tez samej drukarki?
    Mam Vistę Home, a drukarka to HP5000N.

Dodam tylko że gdy miałem podłączoną drukarkę OKI 14ex to nie było tego problemu, ale nie mam już tej drukarki :(

Pozdrawiam
    mmgryc
  • REKLAMA
  • #2 6418963
    Piccollo
    Poziom 14  
    Ocena: 12
    Odinstaluj i zainstaluj drukarkę ponownie.
    W miarę możliwości sprawdź na innym komputerze.
  • REKLAMA
  • #3 6419212
    mmgryc
    Poziom 22  
    Witam,
    właśnie zakończyłem drugą reinstalkę drukarki i dalej jest to samo. Czy macie jeszscze jakieś inne pomysły??
  • #4 6419291
    tomek1970
    Poziom 22  
    Ocena: 46
    Niewiem czy dobrze zrozumiałem niemożesz wybrać więcej niż 2 kopie w sterowniku czy wybierasz a wydrukowane zostają 2 kopie ?

Na jakim interfejsie używasz drukarki ?
  • #5 6419554
    mmgryc
    Poziom 22  
    Witam,
    wygląda to tak. potrzebuję powiedzmy wydrukować 10 kopii 2 stron czegoś na A4. Więc daję drukuj i zaznaczam 10 kopii w okienku dialogowym (standardowe okno menu drukowania z worda, pdfa czy dxf).
    Drukarka przyjmuje do druku, ale drukuje tylko jedną kopię, tzn 2 strony zamiast 20 (10 kopii x2 str).
    Gdy podejrzałem okno drukarki to w ilości stron nie ma wielokrotności jak zazwyczaj to się zdażało (20str), tylko liczba stron jak bym drukował 1 kopię (2str).

Drukarka chodzi poprzez interfejs sieciowy HP615n

===================
    Jak to mówią News Update

Właśnie spróbowałem wydrukować na drukarce z kompa na którym jest Windows XP. Przez interfejs sieciowy, i działa.

Więc chyba coś musi być nie tak u mnie w systemie (Vista).
    Czy macie jakieś sugestje?
  • REKLAMA
  • #6 6419687
    Piccollo
    Poziom 14  
    Poinstaluj ServicePacki 1 i 2(beta)
  • #7 6419730
    mmgryc
    Poziom 22  
    Witam,
    mam SP1, sciągnę SP2 i zobaczę co z tego wyjdzie.
  • #8 6419756
    marek216
    Poziom 43  
    Ocena: 923
    SP3 to ostatni pack dla xp
  • REKLAMA
  • #9 6419773
    mmgryc
    Poziom 22  
    Witam
    na kompie z windowsem XP nie ma problemu, drukuje tyle kopii ile chcę.
    Problem jest na kompie z Vistą. Na niej drukuje się tylko jedna kopia.
  • #10 6419872
    Piccollo
    Poziom 14  
    Jak chcesz mieć szybko odpowiedź czy to wina sterowników to dzwoń do HP.
    Miałem ostatnio przeboje z Hp 450 która pod vistą absolutnie nie chce działać.
    Po tel do Hp dowiedziałem się że oni wiedzą o problemie i że czekają na SP2 do Visty (oficjalnie niby na dniach).
    Może z twoją drukarką będzie podobnie.
  • #11 6420625
    mmgryc
    Poziom 22  
    A masz może jaieś namiary na kontakt z nimi? Bo na stronie nie dziala link do kontaktu z nimi.

Podsumowanie tematu

✨ Problem dotyczy drukarki HP LaserJet 5000N podłączonej przez interfejs sieciowy HP615n do komputera z systemem Windows Vista Home (z zainstalowanym SP1). Drukarka drukuje tylko jedną kopię dokumentu, niezależnie od liczby ustawionej w menu drukowania w różnych aplikacjach (Word, PDF, DXF). W oknie drukarki w systemie Vista widoczna jest liczba stron odpowiadająca jednej kopii. Ten sam problem nie występuje przy drukowaniu na tej samej drukarce z komputera z systemem Windows XP ani przy użyciu innej drukarki (OKI 14ex) na tym samym komputerze z systemem Vista. Reinstalacja sterowników drukarki w systemie Vista nie rozwiązała problemu. Sugerowaną przyczyną jest problem ze sterownikami lub kompatybilnością systemu Windows Vista, możliwe do rozwiązania po instalacji Service Packa 2 dla Visty lub wymagające kontaktu z pomocą techniczną producenta drukarki, która może być świadoma problemów z kompatybilnością sterowników pod tym systemem.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA