Witam! Na strychu znalazłem jakiś stary wzmacniacz gitarowy diy, chcę go jakoś ładnie odnowić ale nie wiem dokładnie który potencjometr jak podpisać bo nie są podpisane. Opiszę krótko ich funkcje a wy pomóżcie mi je nazwać. To po kolei od lewej tak
1. Po przekręceniu podgłasza się
2. Nie wiem dokładnie jak to opisać ale jak jest na 0 to dźwięk jest taki płaski, jak przekręcę to wtedy następuje jakby takie podbicie
3,4,5,6 wydaje mi się że sterowanie barwą od najniższych do najwyższych ,ale nie mam pojęcia dlaczego 4 a nie 3
7. Przekręcanie powoduje podgłaszanie (więc są 2 potencjometry od głośności??)
no to są wszystkie, podajcie mi ich nazwy najlepiej już po angielsku bo chcę zrobić ładne opisy termotransferem na przednim panelu. Z góry dziękuję za pomoc!
1. Po przekręceniu podgłasza się
2. Nie wiem dokładnie jak to opisać ale jak jest na 0 to dźwięk jest taki płaski, jak przekręcę to wtedy następuje jakby takie podbicie
3,4,5,6 wydaje mi się że sterowanie barwą od najniższych do najwyższych ,ale nie mam pojęcia dlaczego 4 a nie 3
7. Przekręcanie powoduje podgłaszanie (więc są 2 potencjometry od głośności??)
no to są wszystkie, podajcie mi ich nazwy najlepiej już po angielsku bo chcę zrobić ładne opisy termotransferem na przednim panelu. Z góry dziękuję za pomoc!