Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

peugeot 206 2.0 hdi 2001 r pedał gazu?

robert 80 23 Apr 2009 19:51 9618 4
    robert 80
    Level 11  
    Witam
    Autko jak w temacie nieraz po odpaleniu nieraz można troche pojezdzić i
    i autko dostaje wariacji nierówno pracuje i samo dodaje gazu.
    Na testerze wyświetla dwa błędy pedału gazu , przepływka, czujnik temperatury, oraz (zasilanie czujników zwarcie do masy).
    Miał ktoś taki lub podobny przypadek?
    viptradeac
    Level 19  
    Kolego problem przecież możesz sam rozwiązać podepnij pod kompa parametry online i tam masz ustawienie pedału przyspieszenia od 0 do 100% pozostałe parametry tez podejzyj i bedziesz miał odpowiedz co i jak. Potencjometr gazu to chyba sie w 206 nie sypał ale sprawdź przeczyść.
    robert 80
    Level 11  
    rzecz wtym że najprawdopodobniej wszyskie podzespoły są ok były podmieniane (pedał czujniok temp.) Auto dalej szaleje
    mansky
    Level 19  
    Możesz mieć problem na połączeniu wiązki nadwozia z wiązką silnikową,pośniedziałe złącze wielowtykowe{konektorowe}.Próbowałem to kiedyś poczyścić w reno masterze ale efekt dopiero dało polutowanie przewodów na stałe.Objawy były takie same jak u ciebie,również podmieniałem pedał i nic to nie dało.Oprócz tego to auto było po dzwonie i w wiązce silnikowej znalazłem kilka uwalonych przewodów.Z zewnątrz niejednokrotnie nic nie widać a wystarczy poćiągnąć za przewód i rozłazi się,wystarczy lekkie uszkodzenie izolacji a woda i sól zrobi swoje.Po połączeniu przewodów izoluję to taśmą samowulkanizującą.
    Anonymous
    Anonymous