logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Peugeot 206 2.0 HDI 2001 - nierówna praca i samoistne dodawanie gazu

robert 80 23 Kwi 2009 19:51 10413 4
REKLAMA
  • #1 6448958
    robert 80
    Poziom 11  
    Ocena: 5
    Witam
    Autko jak w temacie nieraz po odpaleniu nieraz można troche pojezdzić i
    i autko dostaje wariacji nierówno pracuje i samo dodaje gazu.
    Na testerze wyświetla dwa błędy pedału gazu , przepływka, czujnik temperatury, oraz (zasilanie czujników zwarcie do masy).
    Miał ktoś taki lub podobny przypadek?
  • REKLAMA
  • #2 6450310
    viptradeac
    Poziom 19  
    Ocena: 103
    Kolego problem przecież możesz sam rozwiązać podepnij pod kompa parametry online i tam masz ustawienie pedału przyspieszenia od 0 do 100% pozostałe parametry tez podejzyj i bedziesz miał odpowiedz co i jak. Potencjometr gazu to chyba sie w 206 nie sypał ale sprawdź przeczyść.
  • REKLAMA
  • #3 6453326
    robert 80
    Poziom 11  
    Ocena: 5
    rzecz wtym że najprawdopodobniej wszyskie podzespoły są ok były podmieniane (pedał czujniok temp.) Auto dalej szaleje
  • REKLAMA
  • #4 6453621
    mansky
    Poziom 19  
    Ocena: 138
    Możesz mieć problem na połączeniu wiązki nadwozia z wiązką silnikową,pośniedziałe złącze wielowtykowe{konektorowe}.Próbowałem to kiedyś poczyścić w reno masterze ale efekt dopiero dało polutowanie przewodów na stałe.Objawy były takie same jak u ciebie,również podmieniałem pedał i nic to nie dało.Oprócz tego to auto było po dzwonie i w wiązce silnikowej znalazłem kilka uwalonych przewodów.Z zewnątrz niejednokrotnie nic nie widać a wystarczy poćiągnąć za przewód i rozłazi się,wystarczy lekkie uszkodzenie izolacji a woda i sól zrobi swoje.Po połączeniu przewodów izoluję to taśmą samowulkanizującą.
  • #5 6454245
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
REKLAMA