logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Peugeot 406 1.6 1996 - Immobilizer zablokowany, auto nie odpala, co robić?

rysiul1989 24 Kwi 2009 12:34 6451 4
REKLAMA
  • #1 6451285
    rysiul1989
    Poziom 2  
    Ocena: 1
    Panowie mam wielki problem od pół roku nie miałem kodu immobilizera postanowiłem go uruchomić. kostka od klawiaturki była wypięta. Po włożeniu jej zapiła sie zielona dioda i auto normalnie paliło ale tylko 3razy bez wpisywania żadnego kodu, trochę się pobawiłem nie wiedząc dokładnie na jakiej zasadzie to wszystko działa i teraz mam problem bo immobilizer zadziałał a mój peugeot nie chce odpalić. Wczoraj świeciła tylko jedna czerwona dioda i auto nie odpalało dziś po przekreceniu zapłonu świeca dwie czerwona i zielona Kod serwisowy 1111 nie działa i auto nie odpala nie wiem co zrobić. Kable nie przerwane bezpieczniki nie spalone Musiałem cos zablokować ale co dalej z tym fantem zrobić??

Nie chce jechać do ASO bo to pewnie koszt ok 500zł jak nie wiecej a gdzie do tego laweta?? samochód nie pali tak że nim nie pojade :(

POMOCY...

Dodano po 13 [minuty]:

dodam jeszcze że rok auta to 96 o silniku 1.6 nie wiem czy jest to przydatne ale może... Bardzo proszę o pomoc jeżeli nie tu to może na e-mail poczta5(_at_)o2.pl

Z góry bardzo wielkie dzięki.
  • REKLAMA
  • #2 6451356
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #3 6452321
    golax
    Poziom 15  
    Ocena: 105
    Serwis peugeot w tym przypadku zaproponuje nowy komputer wtrysku i klawiaturę (masa kasy).Jeśli nie pamiętasz własciwego kodu to trzeba zawieżc komputer wtrysku do elektronika który zczyta z niego ten kod. Klawiaturę rozblokowuje się przez odpięcie akumulatora albo auto musi stac z włączoną stacyjką przez 30 min.
  • REKLAMA
  • #4 6495030
    rysiul1989
    Poziom 2  
    Ocena: 1
    Panowie, a gdzie jest ten cały komputer? ;)
  • #5 6495339
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
REKLAMA