Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Octavia-nie działa sprężarka klimy

MirekMisiek 24 Kwi 2009 20:50 2620 4
  • #1 24 Kwi 2009 20:50
    MirekMisiek
    Poziom 12  

    Witam,mam taki problem,przebywam za granicą i miałem autko w naprawie na wymianę,uszczelki pod głowicą.Kiedy odebrałem auto z naprawy nie działała klima w warsztacie nabili czynnik i nic więcej,powiedziano że to nie ich wina. Gdzie szukać problemu?? sprzęgło nie dostaje napięcie,nie wiem gdzie jest od klimy przekaźnik proszę o jakąś rade. Jeśli ktoś też wie jak ten czujnik ciśnienia zrobić na krótko.

    0 4
  • #2 24 Kwi 2009 20:52
    autoas
    Poziom 42  

    To się diagnozuje i naprawia, a nie na "krótko"

    1
  • #3 24 Kwi 2009 22:38
    Anonymous
    Użytkownik usunął konto  
  • #4 25 Kwi 2009 10:45
    MirekMisiek
    Poziom 12  

    Wiec tak Silnik 2litry benzyna a rocznik 99. chodzi o to że nie mam kabla żeby ją zdiagnozować,słyszałem że jest jeszcze jeden czujnik przy chłodnicy klimy dziś,muszę z tym zrobić,bo bez klimy ciężka podróż.

    0
  • #5 25 Kwi 2009 18:53
    MirekMisiek
    Poziom 12  

    A może wie ktoś gdzie są przekaźniki od klimy??,bo bezpiecznik nr 16 jest ok.Dziś jak próbowałem auto trochę w terenie to jak schodzi,z wysokich obrotów to często gaśnie. Ma ktoś pojęcie co ci mechanicy mogli tam zrobić,dodam ze robili uszczelką pod głowicą wymieniali cewkę,kable,świece.

    0