logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak ustawić rozrząd w Volvo V40 97r 1.8 B4184S? Znaki i blokady wałków

mercedv6 27 Kwi 2009 14:42 6883 3
REKLAMA
  • #1 6462297
    mercedv6
    Poziom 14  
    Ocena: 7
    witam wszystkich, jak w tym silniku ustawić rozrząd? na wale korbowym jest znak choć gdy się tak ustawi żaden tłok nie jest w GMP, w bloku nie widzę otworu na blokadę, na kołach wałków też są znaki ale koła na 3 śruby z fasolkami i można je ustawić w 3 różnych pozycjach, z tyłu wałków nacięcia na blokadę, jak to wszystko zgrać bo zgłupiałem? z góry dzięki za pomoc
  • REKLAMA
  • #2 6463039
    goldwinger
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 2093
    Wymieniasz wsio czy tylko pasek?
    Jak pasek to wszystkie znaki skierowane do góry mają być
  • REKLAMA
  • #3 6464159
    grzegorz5722
    Poziom 12  
    Ocena: 2
    ustaw sobie silnik poznacz koła i pasek markierem póżniej nowy pasek poznacz według starego załóż na tryba i musi pasować nawet znaków nie potrzebujesz

pozdrawiam
  • #4 6465244
    mercedv6
    Poziom 14  
    Ocena: 7
    dzięki za pomoc ale silnik był grzebany i nic nie pasuje, wczoraj usiadłem, zapaliłem, przeanalizowałem fazy i wyszło, że nacięcia tyłów wałków mają być: wydech na dół, ssący do góry, teraz znaki na kołach w górę pokryć ze znakami na obudowie, wszystko było by proste gdyby nie były zdejmowane koła wałków, w przeciwnym razie można je ustawić w 3 różnych położeniach a nigdzie nic nie znalałem na temat ich ustawienia, silnik pali od strzała choć ktoś się nad nim nieźle znęcał, głowica wygląda jakby ją gąsienica czołgu przejechała :mrgreen:
REKLAMA