logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Pralka Miele W 947 - szukam specjalisty od modułu sterującego w Krakowie

wojciech1963 28 Kwi 2009 08:58 3866 6
REKLAMA
  • #1 6465297
    wojciech1963
    Poziom 10  
    Ocena: 2
    Witam , Jestem totalnie poczatkujacy :). Zepsula mi sie pralka Miele W 947. Pobiera wode, wypuszcza wode, grzeje , ale nie potrafi ruszyc silnikiem i obrocic bebnem. przyjechal Pan z lokalnego serwisu i stwierdzil ze silnik ok, i ze to pewnie modul a on sie na tym nie zna. ja tez nie :(.
    Prowadzimy dom dla 6 dzieci i nie bardzo nas stac na serwis Miele, mieszkamy pod krakowem / 10 km od centrum/. Moze ktos z Panow moze podpowiedziec kto sie zna na Miele w Krakowie i moglby nam pomoc?

pozdrawiam
    wojtek

Temat zmieniłem.

mrhari.
  • REKLAMA
  • #2 6468210
    cezet
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 1407
    Pod Krakowem - czyli gdzie?
  • REKLAMA
  • #3 6469035
    wojciech1963
    Poziom 10  
    Pod Krakowem , czyli w Modlnicy 8 km na pn od ronda przy Kraku w kirunku Olkusza.
  • REKLAMA
  • #4 8781348
    wojciech1963
    Poziom 10  
    Witam, mam pralkę jak w tytule . Włącza się , zapala diody, działa tylko pompa i spust wody. Nie nabiera wody, nie obraca na programach do prania.
    Moze jakas porada lub ktos zna dobry serwis w Krakowie ?

Mod. ROBSON33
    Regulamin 15
    Proszę poprawić post nie usuwając powyższego wpisu .
  • REKLAMA
  • #5 8787354
    wojciech1963
    Poziom 10  
    Witam, w miele W 925 Pan z serwisu stwierdził że jest uszkodzony zespol 3 elektrozaworow + elektronika wykonawcza. Koszt naprawy oszacowal na 800 zł + robocizna. Czy ktoś umiałby doradzić czy da się to taniej naprawić? Mieszkam pod Krakowem.
  • #6 8789121
    wirus1969
    Poziom 12  
    Ocena: 25
    Witaj prawdopodownie zwarcie na jednej z cewek elektrozaworu uszkodziło triaka a taka usterka jest naprawialna bez wymiany modułu trzeba zlokalizowac który to triak i poszukać orginał lub zamiennik to element za pare złotych jesli oczywiście przy okazji nie poszło coś więcej ,to niestety loteria
  • #7 8790670
    wojciech1963
    Poziom 10  
    Witaj, Bardzo dziekuje za odpowiedź. A nie podjąłbyś się naprawy tej pralki?Bywam w Głogowie raz na miesiąc. Mógłbym ja podrzucić i za jakiś czas odebrać .
    Pozdrawiam

Wojtek

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik poszukuje specjalisty w Krakowie lub okolicy (Modlnica) do naprawy pralki Miele W 947, która pobiera, wypuszcza i grzeje wodę, ale nie obraca bębnem. Lokalny serwisant podejrzewa uszkodzenie modułu sterującego. W późniejszych wpisach użytkownik wspomina o podobnym problemie (brak nabierania wody i obrotu bębna) w tej samej pralce W 947 oraz o problemie z elektrozaworami i elektroniką wykonawczą w pralce Miele W 925. Sugerowana usterka to zwarcie na cewce elektrozaworu uszkadzające triaka na module, co jest potencjalnie naprawialne poprzez wymianę triaka. Dyskusja koncentruje się na poszukiwaniu serwisu zajmującego się naprawą modułów lub wymianą uszkodzonych komponentów elektronicznych.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA