Przecież te mikrofony cyfrowe bardzo łatwo się lutuje, ja za pierwszym razem jak wymieniałem to uszkodziłem 2 sztuki mikrofonów ale wypracowałem sobie przy tym technikę i teraz każdy który wlutuję działą. Sama operacja zajmuje nie więcej niż 10 minut. Poza tym tak jak kolega wyżej wspomina mikrofon w E51, 6500s, 5310 itp jest tzw. mikrofonem cyfrowym, czyli zamknięta puszka w której jest mikrofon i przetwornik analogowo cyfrowy z którego sygnał wychodzi do telefonu w postaci tzw. "schodków" lub "próbek" więc jak chcesz aby po wlutowaniu mikrofonu od samsunga to działało ?
Pozdr
Wiśniowy18
Dodano po 2 [minuty]: soczek42 napisał: Witam. Panowie bardzo proszę o pomoc. Otóż dostałem telefon w którym ktoś próbował wlylutować mikrofon i pozbawił 2 pinów na płycie pod mikrofonem (lewy górny róg i pod nim lewy dolny róg). Niestety jestem w te klocki zupełnie lewy i nie potrafię skorzystać ze schematu. Interesuje mnie poprostu gdzie mógłbym wlutować się ( w jakiś element) żeby zmostkować te ścieżki cieniutkim przewodem? Bardzo proszę o odpowiedź
Proszę kiedyś miałem E51 po magiku bez pól pod mikrofonem i zrobiłem rozpiskę dla potomnych