logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Nokia E51 - mikrofon przestaje działać po aktualizacji oprogramowania

Da-Traxx 02 Lis 2011 20:56 3739 7
REKLAMA
  • #1 10094126
    Da-Traxx
    Poziom 9  
    Witam. Od jakiegoś czasu mam problem z mikrofonem. Gdy chce z kimś porozmawiać albo nagrać dyktafonem to nic nie słychać. Mikrofon raczej nie jest spalony, tylko wina być może leży w sofcie. Zaktualizowałem Symbiana to mikrofon przez kilka dni działał a teraz znowu nic nie słychać. Próbowałem tym przyciskiem od wyciszania mikrofonu to raz sie udało a tak to nic.

Dodam jeszcze, że jest to soft obrandowany.
    Proszę zmienić temat na zgodny z regulaminem. Tytuł wpisu powinien zawierać markę, model oraz skrótowy opis usterki. jever 23
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 10094170
    leonek4
    Poziom 29  
    Ocena: 636
    Przeczyść w obudowie miejsce mikrofonu. Jednak miałem kiedyś taki przypadek po wymianie mikrofonu kilka dni było ok a następnie jeden dzień nie działał i tak w kółko. Po wymianie kolejnego mikrofonu pomogło (wcześniejsze były wadliwe albo uszkodziłem w momencie lutowania )
  • #4 10095950
    pawelmail200
    Poziom 17  
    Ocena: 71
    kup mikrofon na allegro
  • REKLAMA
  • #5 10095966
    arti123
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 95
    pawelmail200 napisał:
    .Wymiana jest bardzo łatwa nie dawaj naciagac sie na serwis

Taa... łatwa wymiana... bez HA i bez umiejętności nic nie zrobi. Proszę na drugi raz nie pisać głupot, podlega to regulaminowi pkt. 3.1.11
  • #6 10096156
    bylykobry
    Poziom 10  
    pawelmail200 napisał:
    kup sobie taki mikrofon na allegro ,tylko i wyłacznie oryginał .Wymiana jest bardzo łatwa nie dawaj naciagac sie na serwis

Mikrofon w e51 jest lutowany, więc jak już kolega wyżej powiedział "bez HA i bez umiejętności nic nie zrobi". Proszę, nie wypowiadaj się jeżeli nie masz wiedzy w temacie, nie wprowadzaj ludzi w błąd.
  • REKLAMA
  • #7 10096175
    morgan_exe
    Spec od GSM
    Ocena: 115
    Mało tego, nawet posiadając hota i preheater można w czasie lutowania uszkodzić wszystkie nowe mikrofony.
    Po wylutowaniu sprawdź linię zasilania owego mikrofonu cyfrowego, często przelotka pada.

pozdrawiam
  • #8 10097213
    krzychu95
    Poziom 19  
    Ocena: 23
    Do wymiany tego typu rzeczy trzeba mieć doświadczenie w lutowaniu. Tak jak doświadczeni koledzy napisali powyżej mimo sprzętu można uszkodzić wszystkie nowo zakupione mikrofony czy też oberwać ścieżki. Jeżeli umiesz dobrze lutować i wiesz jak lutować mikrofony cyfrowe to czeka Cię chwilka i mikrofon wymieniony zaś jeżeli nigdy tego nie robiłeś i nie wiesz jak wymienić ten mikrofon a nie chciałbyś uszkodzić telefonu to oddaj do serwisu wymiana go nie będzie droga.

Pozdrawiam
    I na tym uważam temat za wyczerpany- zamykam. jever 23

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z mikrofonem w telefonie Nokia E51, który przestał działać po aktualizacji oprogramowania. Po początkowym działaniu mikrofonu przez kilka dni, problem powrócił. Użytkownik podejrzewa, że przyczyną może być oprogramowanie, jednak odpowiedzi sugerują, że problem może być związany z uszkodzeniem mikrofonu. Wskazówki obejmują czyszczenie miejsca mikrofonu, wymianę mikrofonu oraz konieczność posiadania doświadczenia w lutowaniu, ponieważ mikrofon w E51 jest lutowany. W przypadku braku umiejętności, zaleca się oddanie telefonu do serwisu.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA